Portretschrijven

Elske van Lonkhuyzen  - 10 september 2020

'Heel goed kijken naar de persoon die je portretteert.' 'Met super scherpe turbovision!'

Om de afgelopen tijd quarantaineverhalen te verzamelen, vroegen we verschillende schrijvers om een online workshop te geven. Eerder gaf Corinne Heyrman een workshop dagboek schrijven, Yentl van Stokkum gaf een workshop schrijven op de tast, Marc van der Holst gaf een workshop overschrijven en Helena Hoogenkamp gaf een workshop liefdesbrief schrijven aan jezelf. Nummer vijf is een workshop portret schrijven en wordt gegeven door Elske van Lonkhuyzen. Kijk de video, schrijf, pauzeer de video, schrijf, klik de video weg, schrijf, kijk de video opnieuw en schrijf. Duik erin hoe jij wilt!

 

https://www.youtube.com/watch?v=EtVYq7XhyV0

 

Ben je tevreden met het eindresultaat? Stuur dat dan naar myrna@denieuweoost.nl. Wie weet delen we jouw inzending op Notulen van het Onzichtbare. Veel schrijfplezier!

Klik door voor een overzicht van de tot nu toe verschenen workshops en inzendingen.

Elske van Lonkhuyzen schrijft levensverhalen en ultrakort, speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een familie-adventskalender, een reeks erotische plantengedichten en een museumcatalogus van al haar korte broeken. Elske won de Opium Verhalenwedstrijd, staat regelmatig op het podium en haar verhalenbundel Met de beste bedoelingen verscheen bij Wintertuin Uitgeverij. Haar werk verscheen onder andere op De Internet Gids, De Optimist, in De Titaan, Op Ruwe Planken en de Volkskrant. Elske was in 2015 Schrijver in Huis in een verpleeghuis en ze geeft schrijfles aan ouderen in Het Verhalenhuis. Ze woont in Antwerpen. Elske zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin. (Foto door Gaby Jongenelen.)