Schrijven op de tast

Yentl van Stokkum  - 14 mei 2020

'Probeer terug te gaan naar een moment en hoe de stof toen voelde. Als je dat goed doet, kun je in 10 minuten een mooie scene schrijven,' aldus Yentl.

Om de komende tijd quarantaineverhalen te verzamelen, vragen we verschillende schrijvers om een online workshop te geven. Eerder gaf Corinne Heyrman een workshop dagboek schrijven. In deze tweede workshop kun je samen Yentl van Stokkum gaan schrijven aan de hand van stofjes. Ga aan de slag met stofjes bij jou in huis en leer hoe je de wereld om je heen op een nieuwe manier kan beschrijven. Kijk de video, schrijf, pauzeer de video, schrijf, klik de video weg, schrijf, kijk de video opnieuw en schrijf. Beschrijf alleen een stofje of vorm het om tot een scène, het is aan jou. Duik erin hoe jij wilt!

 

 

Ben je tevreden met het eindresultaat? Stuur dat dan naar myrna@denieuweoost.nl. Wie weet delen we jouw inzending op Notulen van het Onzichtbare. Veel schrijfplezier!

‘Geef jezelf een paar minuten. Probeer de stof te vergelijken met andere objecten. Wees specifiek, nauwkeurig en gedetailleerd. Lees je tekst hardop voor, soms hoor je aan de klank van de woorden al of iets hard of zacht is.’

Klik door voor een overzicht van de tot nu toe verschenen workshops en inzendingen.

Yentl van Stokkum schrijft poëzie, proza en toneel. Ze studeerde af in Writing for Performance aan de HKU en werd geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject Slow Writing Lab. Ze stond onder andere op Lowlands, Brainwash Festival en Dichters in de Prinsentuin. Publicaties van haar hand zijn te lezen in de Tirade, de Revisor en op Samplekanon en Hard//hoofd. In 2021 ontving ze het C.C.S. Crone stipendium. Haar bundel Ik zeg Emily verscheen in maart bij Hollands Diep. (Foto door Bianca Sistermans.)