Quarantainedagboek schrijven

Corinne Heyrman  - 03 april 2020

'Dit is geschiedenis, dit is memorabel. En daarom is het heel belangrijk dat we nu schrijven,' aldus Corinne.

Om de komende tijd quarantaineverhalen te verzamelen, vragen we verschillende schrijvers om een online workshop te geven. In deze eerste workshop helpt Corinne Heyrman je bij het opschrijven van jouw literaire dagboekfragmenten en spoort zij je aan een brief te schrijven aan je toekomstige zelf/kleinkinderen. Kijk de video, schrijf, pauzeer de video, schrijf, klik de video weg, schrijf, kijk de video opnieuw en schrijf. Doe één opdracht of beide opdrachten. Duik erin hoe jij wilt!

 

 

Ben je tevreden met het eindresultaat? Stuur dat dan naar myrna@denieuweoost.nl. Wie weet delen we jouw inzending op Notulen van het Onzichtbare. Veel schrijfplezier! En om met Corinne te spreken: ‘Zoom in en uit, leg verbanden, vermijd geen uitlopers, zeker niet, én schrijven is schrappen.’

Klik door voor een overzicht van de tot nu toe verschenen workshops en inzendingen.

Corinne Heyrman is schrijver, theater- en podcastmaker. Haar doel is om verhalen te vertellen in verschillende vormen, steeds in nauwe samenwerking met de maatschappij en de werkelijkheid. Heyrman schreef Het begin en zijn oneindigheid (2022), een roman die onderzoekt waar een psychische kwetsbaarheid precies begint en of die ook eindigt. Ze stond onder andere op de festivals Crossing Border, Lowlands en Winternachten. (Foto door Lin Woldendorp.)