Quarantainedagboek schrijven

Corinne Heyrman  - 03 april 2020

'Dit is geschiedenis, dit is memorabel. En daarom is het heel belangrijk dat we nu schrijven,' aldus Corinne.

Om de komende tijd quarantaineverhalen te verzamelen, vragen we verschillende schrijvers om een online workshop te geven. In deze eerste workshop helpt Corinne Heyrman je bij het opschrijven van jouw literaire dagboekfragmenten en spoort zij je aan een brief te schrijven aan je toekomstige zelf/kleinkinderen. Kijk de video, schrijf, pauzeer de video, schrijf, klik de video weg, schrijf, kijk de video opnieuw en schrijf. Doe één opdracht of beide opdrachten. Duik erin hoe jij wilt!

 

 

Ben je tevreden met het eindresultaat? Stuur dat dan naar myrna@denieuweoost.nl. Wie weet delen we jouw inzending op Notulen van het Onzichtbare. Veel schrijfplezier! En om met Corinne te spreken: ‘Zoom in en uit, leg verbanden, vermijd geen uitlopers, zeker niet, én schrijven is schrappen.’

Klik door voor een overzicht van de tot nu toe verschenen workshops en inzendingen.

Corinne Heyrman studeerde Woordkunst in Antwerpen. Ze schrijft proza en non-fictie, maakt theater en radio. Corinne was writer-in-residence bij Duizel in het Park en droeg voor op onder andere Lowlands en Oerol. Haar werk verhoudt zich in alle vormen tot de maatschappij en de vraag hoe kunst daar iets aan kan bijdragen. In november 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook Mogelijke eigenschappen, waarin zij het onderzoeken onderzoekt. Corinne maakt regelmatig voorstellingen en performances. Als podcastmaker werkt ze mee aan Radio Kras, De Bijsluiter en Drie uur ‘s nachts. Afgelopen mei verscheen haar debuutroman Het begin van de oneindigheid bij De Arbeiderspers.