Overschrijven

Marc van der Holst  - 15 juni 2020

Schrijf over, knip, plak, enzovoorts, enzovoorts. 'Gefeliciteerd, u bent nu schrijver!'

Om de komende tijd quarantaineverhalen te verzamelen, vragen we verschillende schrijvers om een online workshop te geven. Eerder gaf Corinne Heyrman een workshop dagboek schrijven en Yentl van Stokkum gaf een workshop schrijven op de tast. Deze derde workshop geeft Marc van der Holst jou een overschrijf- en cut-upopdracht. Kijk de video, schrijf, pauzeer de video, schrijf, klik de video weg, schrijf, kijk de video opnieuw en schrijf. Duik erin hoe jij wilt!

 

 

Ben je tevreden met het eindresultaat? Stuur dat dan naar myrna@denieuweoost.nl. Wie weet delen we jouw inzending op Notulen van het Onzichtbare. Veel schrijfplezier!

Klik door voor een overzicht van de tot nu toe verschenen workshops en inzendingen.

Marc van der Holst schrijft, dicht, tekent en maakt muziek. Zijn debuutbundel Pyjamadagen verscheen eind 2014 bij Uitgeverij Van Gennep en werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs 2016. In 2016 bracht hij met zijn band The Avonden de cd Nachtschade uit en in 2018 verscheen Wat een cirkel is. Samen met Gerjon Gijsbers en Koen Frijns speelde hij in de voorstelling Fata Nirvana, een punkdocumentaire op het podium. In april 2018 verscheen bij uitgeverij Atlas Contact een tweede verzameling met kort proza in verhaal- en dichtvorm onder de titel Dembrandt. Hij schreef voor onder andere de achterpagina vande Volkskrant, en wekelijks kun je zijn werk lezen via de nieuwsbrief Vooral op dinsdagen.