Transmedia Storytelling

Maud Vanhauwaert  - 30 maart 2021

Tijdens Nieuwe Types zorgen onze makers/partners/collega's met een lunchspreekbeurt voor een breuk in je lockdowndag

Rond lunchtijd praatten ze je tijdens festival Nieuwe Types via Facebook de oren van het hoofd over van alles en nog wat. Op wo 3-3 trapten we af met een lunchspreekbeurt over New Age Publishing door Munganyende, wo 10-3 sprak Mike Ligthart over het project Robotstories, wo 17-3 hoorde je Joeri Oltheten over Wintertuin Curaçao en Maud Vanhauwaert sloot af met een spreekbeurt over Transmedia Storytelling op wo 24-3. Veel luisterplezier!

 

 

‚ÄĒ

In 2015 organiseerde De Nieuwe Oost | Wintertuin in het laatste weekend van juni voor het eerst Nieuwe Types, een jaarlijks festival over de toekomst van de literatuur. Dit gebeurde via verschillende vormen: van intensieve werksessies over het literaire makerschap tot het feestelijke afstuderen van vierdejaarsstudenten Creative Writing. Sinds 2021 is het festival verplaatst naar maart en kunnen bezoekers de hele maand genieten van een divers programma, waarbij de aandacht ligt op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Vanwege corona vindt Nieuwe Types in 2021 grotendeels digitaal plaats.

Maud Vanhauwaert schrijft en maakt. Ze behaalde een masterdiploma Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen en een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium, waar ze nu zelf doceert. Voor haar po√ęziedebuut Ik ben mogelijk (2011, uitgeverij Querido) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs en voor haar bundel Wij zijn evenwijdig_ (2014, Querido) de Hughues C. Pernathprijs √©n de Publieksprijs van de Herman De Coninck- wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om po√ęzie publiekelijk te maken. Ze was van 2018-2019 stadsdichter van Antwerpen en mei 2021 verscheen Het stad in mij (Das Mag), een monument van meer dan driehonderd pagina‚Äôs.