Wintertuin Curaçao

Joeri Oltheten  - 18 maart 2021

Tijdens Nieuwe Types zorgen onze makers/partners/collega's met een lunchspreekbeurt voor een breuk in je lockdowndag

Rond lunchtijd praatten ze je tijdens festival Nieuwe Types via Facebook de oren van het hoofd over van alles en nog wat. Op wo 3-3 trapten we af met een lunchspreekbeurt over New Age Publishing door Munganyende, wo 10-3 sprak Mike Ligthart over het project Robotstories, wo 17-3 hoorde je Joeri Oltheten over Wintertuin Curaçao en Maud Vanhauwaert sloot af met een spreekbeurt over Transmedia Storytelling op wo 24-3. Veel plezier met de spreekbeurt van Joeri Oltheten!

 

 

In 2015 organiseerde De Nieuwe Oost | Wintertuin in het laatste weekend van juni voor het eerst Nieuwe Types, een jaarlijks festival over de toekomst van de literatuur. Dit gebeurde via verschillende vormen: van intensieve werksessies over het literaire makerschap tot het feestelijke afstuderen van vierdejaarsstudenten Creative Writing. Sinds 2021 is het festival verplaatst naar maart en kunnen bezoekers de hele maand genieten van een divers programma, waarbij de aandacht ligt op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Vanwege corona vindt Nieuwe Types in 2021 grotendeels digitaal plaats.

Joeri Oltheten is directeur van Wintertuin Curaçao. Na een paar jaar in verschillende rollen als freelancer voor Wintertuin Nederland te hebben gewerkt, vertrok Oltheten in 2016 naar Curaçao. In 2017 richtte hij de stichting Wintertuin Curaçao op die zich evenals haar Nederlandse zusterorganisatie bezighoudt met het verbinden van mensen door middel van verhalen en literatuur.