De Schrijfopdracht #9

Pete Wu
, Dennis Gaens
 - 07 december 2020

Dennis Gaens gaat in gesprek met schrijvers over de belangrijkste les die ze geleerd hebben over het schrijven

Wintertuin2020 | de Schrijfopdracht

Beluister de eerdere afleveringen van de Schrijfopdracht tijdens Wintertuin2020 met Lisa Huissoon en Iduna Paalman. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

De Schrijfopdracht maakt normaal gesproken onderdeel uit van Nieuwe Types, hét festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni onderzoekt De Nieuwe Oost | Wintertuin jaarlijks de toekomst van de literatuur, dit jaar was dat door corona helaas niet mogelijk. Verschillende onderdelen van Nieuwe Types zijn opgenomen in Wintertuin2020.

Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

 

 

Pete Wu is journalist, schrijver en programmamaker. Hij publiceerde proza in De Gids, DIG en de eerste Sampler van uitgeverij Das Mag in 2018. Eerder studeerde hij Engelse literatuur, Amerikanistiek en mediafilosofie, en schreef hij reportages, artikelen en interviews voor de Volkskrant en Volkskrant Magazine, International Film Festival Rotterdam, VICE, Quest en Brandpunt+ . In oktober 2019 verscheen zijn debuut bij Das Mag, De bananengeneratie: over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu . Momenteel werkt hij aan een documentaireserie voor VPRO Dorst .