De Schrijfopdracht #9

Pete Wu
, Dennis Gaens
 - 07 december 2020

Dennis Gaens gaat in gesprek met schrijvers over de belangrijkste les die ze geleerd hebben over het schrijven

Wintertuin2020 | de Schrijfopdracht

Beluister de eerdere afleveringen van de Schrijfopdracht tijdens Wintertuin2020 met Lisa Huissoon en Iduna Paalman. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

De Schrijfopdracht maakt normaal gesproken onderdeel uit van Nieuwe Types, hét festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni onderzoekt De Nieuwe Oost | Wintertuin jaarlijks de toekomst van de literatuur, dit jaar was dat door corona helaas niet mogelijk. Verschillende onderdelen van Nieuwe Types zijn opgenomen in Wintertuin2020.

Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

 

 

Pete Wu is journalist, schrijver, redacteur en documentairemaker. Eind 2019 verscheen zijn debuut De bananengeneratie: over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu bij uitgeverij Das Mag. Dat werd genomineerd voor de Brusseprijs 2020 voor het beste journalistieke boek, en door Theater Oostpool bewerkt tot een gelijknamig theaterstuk dat in 2022 en 2023 door Nederland toerde. In 2020 verscheen de documentaireserie Pete en de Bananen op tv en online, over daten en liefde als jonge Oost-Aziatische Nederlander. In 2020 was Wu gastcolumnist bij de Volkskrant, werd hij benoemd tot een van de NRC Talenten van 2020 en stond hij in de Community Top 100, ook werd hij benoemd tot één van de vijftien Volkskrant Talenten van 2021 en won hij in 2023 de Winq Culture Award. Wu's proza werd gepubliceerd in diverse literaire tijdschriften, hij schreef raportages, artikelen en interviews voor onder andere de Volkskrant, NOS, International Film Festival Rotterdam en Quest.