De Schrijfopdracht #8

Iduna Paalman
, Dennis Gaens
 - 09 november 2020

Dennis Gaens gaat in gesprek met schrijvers over de belangrijkste les die ze geleerd hebben over het schrijven

Wintertuin2020 | de Schrijfopdracht

Beluister de overige afleveringen van de Schrijfopdracht tijdens Wintertuin2020 met Lisa Huissoon en Pete Wu. Of beluister alle podcasts van Wintertuin opĀ Spotify.

De Schrijfopdracht maakt normaal gesproken onderdeel uit van Nieuwe Types, hƩt festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni onderzoekt De Nieuwe Oost | Wintertuin jaarlijks de toekomst van de literatuur, dit jaar was dat door corona helaas niet mogelijk. Verschillende onderdelen van Nieuwe Types zijn opgenomen in Wintertuin2020.

Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programmaā€™s en ideeĆ«n, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ā€˜tijd en ruimteā€™.

 

Iduna Paalman is dichter en schrijver. In het najaar van 2019 verscheen bij uitgeverij Querido haar lovend ontvangen poĆ«ziedebuut De grom uit de hond halen. De bundel werd bekroond met de PoĆ«ziedebuutprijs 2020, genomineerd voor de Ida Gerhardt PoĆ«zieprijs en de C. Buddinghā€™-prijs, en kreeg een eervolle vermelding van de Grote PoĆ«zieprijs. De Volkskrant riep Iduna uit tot literatuurtalent van het jaar. Ze publiceerde onder meer in De Gids, De Revisor, Het Liegend Konijn en NRC Handelsblad en schreef columns voor De Groene Amsterdammer, VPRO's Mondo en Hard//hoofd.