De Schrijfopdracht #7

Lisa Huissoon - 12 oktober 2020

Dennis Gaens gaat in gesprek met schrijvers over de belangrijkste les die ze geleerd hebben over het schrijven

De Schrijfopdracht maakt normaal gesproken onderdeel uit van Nieuwe Types, hét festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni onderzoekt De Nieuwe Oost | Wintertuin jaarlijks de toekomst van de literatuur, dit jaar was dat door corona helaas niet mogelijk. Verschillende onderdelen van Nieuwe Types zijn opgenomen in Wintertuin2020.

Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

De eerste drie afleveringen van De Schrijfopdracht verschenen tijdens Nieuwe Types 2018 en zijn na te luisteren op de oude Tumblr van Wintertuin, de drie afleveringen die in 2019 verschenen vind je op Notulen van het Onzichtbare.

Lisa Huissoon studeerde in 2019 af aan Creative Writing op ArtEZ. Voor haar afstudeerwerk Alle mensen die ik ken ontving ze de Nieuwe Types Afstudeerprijs voor beste afstudeerwerk van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding. Een vervolg op dit werk verscheen september 2020 bij De Arbeiderspers.