ORP 2020 | Drie gedichten

Sanne de Kroon
, Demi Baltus, Margot Delaet, Jeroen Bakker
 - 08 december 2020

Podium van papier Op Ruwe Planken bestaat 20 jaar, dat vieren we met hen!

 

Op Ruwe Planken is jarig! Al twintig jaar bieden we ongepubliceerd schrijftalent een podium en maken we tijdschriften bomvol ruwe literatuur en frisse stemmen. Aankomende weken vieren we op Notulen van het Onzichtbare ons jubileum door terug te blikken op eerder geplaatste verhalen, door vooruit te kijken naar de poƫzie uit 20.1 en door een van onze meest verrassende auteurs te laten doen wat hij als geen ander doet. Dit keer twee poƫziekaarten en een boekenlegger om zelf uit te printen en aan iedereen die je kent te versturen of uit te delen. Bekijk de rest van ORP 2020!

 

 

Liever printen vanaf pdf, gebruik deze bestanden:
Wenskaart Demi Baltus | door Jeroen Bakker
Boekenlegger Margot Delaet | door Jeroen Bakker
Wenskaart Sanne de Kroon | door Jeroen Bakker

 

Demi Baltus verwoordt eerlijk en oprecht wat wordt gedacht, maar niet gezegd. Ze droeg voor op o.a. Onbederfā€™lijk Vers en Dichters in de Prinsentuin, stond in de halve finale van het NK Poetry Slam en ging tweemaal met de PoĆ«ziebus mee op tour. Ze studeert Creative Writing aan de kunstacademie in Arnhem en is momenteel bezig aan haar afstudeerwerk, een poĆ«tische opsomming van alle dingen die ze haat en liefheeft en dat het liefst allebei tegelijkertijd.

 

Margot Delaet studeert Wijsbegeerte aan de Katholieke Universiteit Leuven, en denkt daar het liefst na over poƫzie. Met haar eigen gedichten sleepte ze de Vredespoƫzieprijs, SOET en de Jongerenprijs voor poƫzie van de stad Sint-Truiden in de wacht. Ze publiceerde in Op Ruwe Planken en Meander Magazine, en droeg voor op BROEIHAARD festival, Zin in Zomer en de Kotroute.

Sanne de Kroon studeerde Nederlands en hielp als organisator bij het poĆ«ziefestival Onbederfā€™lijk Vers, tot ze besloot dat het tijd werd om zelf als dichter ten tonele te verschijnen. Dat lukte ook nog eens: ze stond al eens in literair tijdschrift Op Ruwe Planken en droeg voor op het Wintertuinfestival. Ook kun je haar lezen op virusverhalen.nl. Sanne schrijft graag gedichten voor mensen die ze liefheeft, alleen soms hangen die mensen de gedichten dan in hun wc en ze weet niet zo goed wat ze daarvan vindt.