Radio Debuut | Weerlicht

Jante Wortel
, Selm Merel Wenselaers
 - 20 oktober 2022

In de weken voorafgaand aan het festival Nieuwe Types / Nieuwe Tijd op 28 en 29 oktober, verschijnen er nieuwe afleveringen van de podcast Radio Debuut, waarin debutanten Nikki Dekker, Corinne Heyrman en Jante Wortel in gesprek gaan met interviewer Selm Merel Wenselaers over debuteren en het belang van literatuur. Luister hieronder de aflevering met Corinne Heyrman terug naar aanleiding van haar debuutroman Het begin en zijn oneindigheid (of klik door naar Spotify). En lees ook de eerder op Notulen van het Onzichtbare gepubliceerde voorpublicatie uit Weerlicht.

 

Of lees het transcript.

 

__

 

Weerlicht is de debuutroman van schrijver Jante Wortel, die eerder deelnam aan een ontwikkeltraject bij Wintertuin. De roman verscheen op dinsdag 8 juli 2022 en is onder andere verkrijgbaar via Das Mag en (online) bij je lokale boekhandel. Weerlicht is een moedige debuutroman over de verstikkende dynamiek van een gezin en de vraag hoe je iemand kunt helpen die zichzelf dwangmatig kapotmaakt.
‘Ik leef niet in de illusie dat dit is hoe ik het me had voorgesteld. Ik voel zelf ook wel hoe fragiel het allemaal is, hoe knokig, hard en koud. Hoeveel pijn het soms doet, vooral ’s nachts, dat knagende schuldgevoel dat zich heeft genesteld in het kuiltje bij mijn borstbeen.’

Jante Wortel studeerde Creative Writing aan ArtEZ en won in 2016 de Write Now! voorronde in Groningen. Haar debuut Weerlicht (2022) is een moedige roman over de verstikkende dynamiek van een gezin en de vraag hoe je iemand kunt helpen die zichzelf dwangmatig kapotmaakt. (Foto door Willemieke Kars.)