Flinterdunne vingertop

Siham Amghar  - 11 november 2020

Graag stellen we jullie voor aan één van onze nieuwe makers

Siham Amghar is een aantal maanden geleden gestart met haar talentontwikkeltraject bij De Nieuwe Oost | Wintertuin. Om haar vuurdoop compleet te maken, introduceert ze zichzelf op de Notulen van het Onzichtbare met haar tekst ‘Flinterdunne vingertop’.

 

Flinterdunne vingertop

De bovenste dunne laag van mijn vingertoppen veegt over mijn kaaklijn. Van mijn kin naar de zijkant van mijn nek voelen ze donshaartjes en zachte huid. Er is ruimte. Ruimte voor genegenheid, een verfijnd spel van jou naar mij, en dat tussen ons in, dat groeit. Dat weet een weg te vinden naar de leegte, precies tussen leesregels door. Deze woorden laten zich niet vangen door oppervlakkige emoties, want deze woorden gaan door dikke muren en dat nachtenlang. Maanlicht schijnt op de ronde stukken vlees waar mijn blik op rust. Het natte gras prikt brutaal de goudkleurige bolling van jouw benen en de nacht fluistert ons toe. Hij wil dat wij alle fatsoen parkeren en de auto uitstappen, terug het gras in, aan de waterkant. Hij wil van ons wat wij van elkaar willen.
Hartstocht.
 Intensiteit. Vervreemding. Focus. Passie.
In 
door de neus, uit door de mond, in elkaars mond. En vanaf daar steeds dieper.
Door 
lagen, steeds dieper. Doordringend, steeds dieper en voller.

 

Siham Amghar schrijft voornamelijk gedichten en korte poëtische verhalen. Haar teksten zijn ontstaan door en voor het podium, maar ook op papier komen haar teksten tot uiting. In 2014 won ze de El Hizjra literatuurprijs en ze heeft voorgedragen op diverse podia. Ze nam deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en ook aan #NieuweStukken van Fonds Podiumkunsten. Siham zat in een talentontwikkeltraject van Wintertuin. Momenteel geeft zij schrijf- en performancelessen alsook dialoogsessies op zowel basisscholen, als op het vmbo en mbo en begeleidt zij jongeren in hun creatieve ontwikkeling bij Studio de Bakkerij. (Foto door Gaby Jongenelen.)