Poetry Circle Nowhere 038

Dolores Ockeloen  - 13 oktober 2020

Voorproefje uit de op 19 september verschenen Poetry Circle Nowhere-bundel


Ontwerp van de cassette door Klim van de Laarschot, foto door Michael Steindorfer

 

038 Zwolle | Dolores Ockeloen

DANSENDE NATUURPROBLEMEN

er zijn vlammen
die dansen om de duizend jaar naar de hemel rijkende bomen

die geheimen bij zich dragen
waar zelfs de oudste organismen niks meer van weten

geheimen van toen de vrouwen
nog zonder stoffen om hun tengere lichamen rondzwierden offers maakten aan Diana
de godin van de jacht

hun voeten streelden het zachte mos
nu blaast de wind de assen hoog op
de assen van de bomen waar de vrouwen zo graag waren

de geheimen mee in het niets genomen
de zeeën in gesleurd
waar het nu eigendom is van de heer van de zee en de paarden

de vergaande en stervende bomen wat is er gebeurd?
waarom dansen we niet meer?

 

Poetry Circle Nowhere

81 deelnemers uit 6 circles van Poetry Circle Nowhere hebben in meer dan 100 gedichten geschreven over eenzaamheid, liefde, saamhorigheid en vergeten wo(o)rden. Zes individuele boekjes (010 Rotterdam, 013 Tilburg, 020 Amsterdam, 038 Zwolle, 040 Eindhoven en 058 Leeuwarden) zijn gebundeld, met illustraties en foto’s van lokale artiesten. De bundel (in beperkte oplage!)  is te koop voor € 7,50 (voor leden van 2019/20), € 14,95 voor iedereen. Zorg dat je op tijd bent en mail info@poetrycircle.nl.

Poetry Circle Nowhere is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers. Zij maakt spokenwordvoorstellingen voor festivals, theaters en straathoeken. Het platform heeft inmiddels Poetry Circles in zes steden en is groeiende. Wekelijks komen woordkunstenaars uit heel Nederland er bijeen om hun schrijf- en performancekunsten te ontplooien. Lees ook werk uit de overige regio’s waar Poetry Circle Nowhere actief is en klik door.

Dolores Ockeloen is een 19-jarige mediacommunicatie student uit Assen die niet voor niets bij haar Poetry Circle-groep in Zwolle de naam ‘Doloveres’ kreeg. Ze schrijft het liefst en het meest over de liefde. Vaak met een mythische sfeer eromheen omdat Aphrodite en de Griekse Mythen haar het meest inspireren. Verder heeft ze in 2014 het boek Eefje het kleine spookje uitgebracht, zet ze zich in voor Partij voor de dieren en is ze vrijwilliger bij VillaPinedo waar ze kinderen van gescheiden ouders adviezen geeft vanuit haar eigen ervaringen.