Wintertuin Tipt (12)

Merel van Slobbe
, Max Hermens
 - 25 juni 2020

Wij vroegen de makers en medewerkers van De Nieuwe Oost | Wintertuin hoe zij hun tijd doorkomen in thuisisolatie

Op Notulen van het Onzichtbare vind je elke week de beste tips voor als je thuis moet blijven maar niet wil sterven van verveling. Klik door naar de rest van deĀ tips.

 

 

Merel van Slobbe tipt Robot Unicorn Attack

Mijn tip tegen verveling tijdens thuisisolatie is het online spelletje Robot Unicorn Attack. Dit is een spelletje dat ik opĀ de middelbare school veel speelde en dat ik in de afgelopen maanden weer heb herontdekt. In het spel ben je een robot eenhoorn die zijn dromen najaagt. Er zijn veel sterren en regenbogen, dus het is een opbeurend spelletje om te spelen tijdens een pandemie (het heeft ook een opbeurend muziekje:Ā Always I wanna be with you, and make believe with you,Ā en opbeurende quotes).

In het gaming magazineĀ Eurogamer wordt het spel als volgt beschreven: “Like a comet made of gold, glitter and Lady Gaga’s eyelashes, Robot Unicorn Attack circled the Earth and filled the firmament with its irresistible radiance for the whole of 2010. It changed lives. It challenged sexualities. It involves pressing two buttons.ā€

Kortom: goud, glitter, Lady Gagaā€™s wimpers en twijfelen aan je geaardheid – alles wat je je kunt wensen tijdens thuisisolatie! En voor wie de regenbogen even wilt inwisselen voor geraamtes, is er ook een heavy metal versie beschikbaar.

 

 

 

Maxā€™ minimale samenvatting

Heb je niet de moed om al die super dikke klassiekers uit te lezen? Max HermensĀ got your back! Hij vat speciaal voor jou de essentiĆ«le verhalen samen, zodat je toch kunt opscheppen tijdens je eerstvolgende videoborrel. Deze week: For whom the bell tolls, van Ernst Hemingway:

‘Het is oorlog en Robert Jordan moet een brug opblazen. Dat is niet moeilijk. Het wachten. Dat is moeilijk. Het opblazen van een brug niet.’

 

 

 

 

max-1.jpgMax Hermens schrijft verhalen en essays. Zijn werk verscheen onder andere inĀ Das Magazin, en op deFusie, Hard//hoofd en De Internet Gids. Hij droeg onder meer voor op het Valkhoffestival, festival De Oversteek en hetĀ Wintertuinfestival. Maxā€™ verhalen gaan over het platteland en de natuur, en over kinderen die op onbenullige avonturen gaan. Die verhalen werden gebundeld in het chapbookĀ Toch zonken ze niet dat in het najaar van 2019 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij. Daarnaast studeerde Max literatuurwetenschap, hij kan vol overgave vertellen over de vele werken uit de literatuurgeschiedenis. maxhermens.com (Foto door Gaby Jongenelen.)

Merel van Slobbe is schrijver en journalist. In 2019 verscheen haar chapbookĀ Aan de rand van een lichaamĀ bij Wintertuin Uitgeverij en in 2023 debuteerde ze bij de Arbeiderspers met haar bundelĀ De maan schijnt feller in de metaverse. (Foto door Cornelia Bruinewoud.)