Het Grote Gesprek #5

Lize Spit
, Lotte Lentes
 - 19 maart 2021

Terug naar de basis, anderhalf uur de diepte in om het boek Ik ben er niet aan de realiteit te verbinden

 

Nieuwe Types | Het Grote Gesprek

Beluister de overige aflevering van Het Grote Gesprek tijdens Wintertuin2020 en Nieuwe Types 2021. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

Het Grote Gesprek gaat over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid (opnames en mixage door Jozien Wijkhuijs).

Dit Grote Gesprek is onderdeel van Nieuwe Types. In 2015 organiseerde De Nieuwe Oost | Wintertuin in het laatste weekend van juni voor het eerst Nieuwe Types, een jaarlijks festival over de toekomst van de literatuur. Dit gebeurde via verschillende vormen: van intensieve werksessies over het literaire makerschap tot het feestelijke afstuderen van vierdejaarsstudenten Creative Writing. Sinds 2021 is het festival verplaatst naar maart en kunnen bezoekers de hele maand genieten van een divers programma, waarbij de aandacht ligt op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Vanwege corona vindt Nieuwe Types in 2021 grotendeels digitaal plaats.

 

Lotte Lentes schrijft proza en theater. In 2015 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook, de novelle De jongen, het stof, dat in 2017 samen met een aantal korte verhalen en essays werd gebundeld onder de titel Een tweede keer kijken. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman, die zal verschijnen bij Uitgeverij Cossee.

Lize Spit debuteerde in 2016 met Het smelt. Ze werd genomineerd voor vele prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs en ze won o.a. de Boekhandelsprijs en de Bronzen Uil. Ook in het buitenland oogstte Het smelt veel succes. Eind 2020 verscheen haar tweede roman, Ik ben er niet.