Radio Debuut | eindgesprek

Nikki Dekker Corinne Heyrman Jante Wortel  - 27 oktober 2022

In de weken voorafgaand aan het festival Nieuwe Types / Nieuwe Tijd op 28 en 29 oktober, verschenen er nieuwe afleveringen van de podcast Radio Debuut, waarin debutanten Nikki Dekker, Corinne Heyrman en Jante Wortel in gesprek gaan met interviewer Selm Merel Wenselaers over debuteren en het belang van literatuur.
In de aflevering hieronder luister je naar de laudatio’s van drie gerenommeerde schrijvers (of klik door naar Spotify). Marja Pruis spreekt haar lof uit over het boek van Nikki, Anneleen Van Offel over dat van Corinne en Jaap Robben over het debuut van Jante. De drie debutanten zouden met elkaar in gesprek gaan, maar helaas moest Nikki afzeggen vanwege ziekte. Corinne en Jante waren gelukkig wel topfit en namen deze aflevering voor hun rekening. Wederom onder de bezielende begeleiding van interviewer Selm Merel.
Luister ook de solo-afleveringen met Nikki, Corinne en Jante en/of lees de eerder op Notulen van het Onzichtbare gepubliceerde voorpublicaties uit Diepdiepblauw, Het begin en zijn Oneindigheid en Weerlicht.

 

Of lees het transcript.

Nikki Dekker is schrijver en radiomaker. Ze publiceerde in verschillende tijdschriften, en bracht in 2018 een chapbook met essays en po√ęzie uit: een voorwerp dat nog leeft. Haar radiodocumentaire De oppas en ik werd genomineerd voor de Prix Europa en haar podcastreeks Iets doen, hoe doe je dat? kreeg een vier sterren in NRC Handelsblad en De Morgen. Afgelopen mei debuteerde Nikki bij de Bezige Bij met de roman diepdiepblauw, die lovend werd ontvangen en daarnaast ontvangt ze in oktober het SS Crone Stipendium.

Corinne Heyrman is schrijver, theater- en podcastmaker. Haar doel is om verhalen te vertellen in verschillende vormen, steeds in nauwe samenwerking met de maatschappij en de werkelijkheid. Heyrman schreef Het begin en zijn oneindigheid (2022), een roman die onderzoekt waar een psychische kwetsbaarheid precies begint en of die ook eindigt. Ze stond onder andere op de festivals Crossing Border, Lowlands en Winternachten. (Foto door Lin Woldendorp.)

Jante Wortel studeerde Creative Writing aan ArtEZ en won in 2016 de Write Now! voorronde in Groningen. Haar debuut Weerlicht (2022) is een moedige roman over de verstikkende dynamiek van een gezin en de vraag hoe je iemand kunt helpen die zichzelf dwangmatig kapotmaakt. (Foto door Willemieke Kars.)