Radio Debuut | eindgesprek

Nikki Dekker Corinne Heyrman Jante Wortel  - 27 oktober 2022

In de weken voorafgaand aan het festival Nieuwe Types / Nieuwe Tijd op 28 en 29 oktober, verschenen er nieuwe afleveringen van de podcast Radio Debuut, waarin debutanten Nikki Dekker, Corinne Heyrman en Jante Wortel in gesprek gaan met interviewer Selm Merel Wenselaers over debuteren en het belang van literatuur.
In de aflevering hieronder luister je naar de laudatio’s van drie gerenommeerde schrijvers (of klik door naar Spotify). Marja Pruis spreekt haar lof uit over het boek van Nikki, Anneleen Van Offel over dat van Corinne en Jaap Robben over het debuut van Jante. De drie debutanten zouden met elkaar in gesprek gaan, maar helaas moest Nikki afzeggen vanwege ziekte. Corinne en Jante waren gelukkig wel topfit en namen deze aflevering voor hun rekening. Wederom onder de bezielende begeleiding van interviewer Selm Merel.
Luister ook de solo-afleveringen met Nikki, Corinne en Jante en/of lees de eerder op Notulen van het Onzichtbare gepubliceerde voorpublicaties uit Diepdiepblauw, Het begin en zijn Oneindigheid en Weerlicht.

 

Of lees het transcript.

Nikki Dekker is schrijver en radiomaker. Ze publiceerde in verschillende tijdschriften, en bracht in 2018 een chapbook met essays en poëzie uit: een voorwerp dat nog leeft. Haar radiodocumentaire De oppas en ik werd genomineerd voor de Prix Europa en haar podcastreeks Iets doen, hoe doe je dat? kreeg een vier sterren in NRC Handelsblad en De Morgen. Afgelopen mei debuteerde Nikki bij de Bezige Bij met de roman diepdiepblauw, die lovend werd ontvangen en daarnaast ontvangt ze in oktober het SS Crone Stipendium.

Corinne Heyrman studeerde Woordkunst in Antwerpen. Ze schrijft proza en non-fictie, maakt theater en radio. Corinne was writer-in-residence bij Duizel in het Park en droeg voor op onder andere Lowlands en Oerol. Haar werk verhoudt zich in alle vormen tot de maatschappij en de vraag hoe kunst daar iets aan kan bijdragen. In november 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook Mogelijke eigenschappen, waarin zij het onderzoeken onderzoekt. Corinne maakt regelmatig voorstellingen en performances. Als podcastmaker werkt ze mee aan Radio Kras, De Bijsluiter en Drie uur ‘s nachts. Afgelopen mei verscheen haar debuutroman Het begin van de oneindigheid bij De Arbeiderspers.

Jante Wortel wilde clown worden, maar kreeg in het jeugdcircus te horen dat ze daar te verlegen voor was. Toen ging ze schrijven. Ze won Write Now!-Groningen 2016, studeerde af aan Creative Writing ArtEZ en is geen familie van Maartje Wortel. (Foto door Willemieke Kars.)