De lente

Fawwaz Mutlaq B.Carrot  - 04 augustus 2021

De beste teksten van de Nijmeegse en Utrechtse edities van Wintertuins Schrijfwerkplaats zijn samengebracht en gebundeld. De komende weken krijg je een sneakpreview in de vorm van drie teksten uit de Utrechtse bundel Iemand zette gewoon het licht aan. Eerder verschenen drie teksten uit de Nijmeegse bundel Vanaf mijn plek hier.

Illustratie door B.Carrot

De lente

In de laatste dagen van de lange grijze winter draag
ik altijd lichte, kleurrijke lentekleding onder mijn
zware overjas, zodat ik het moment van de opkomst
van de zon en de plotselinge instroom van warmte
niet zal missen.

 

De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Jonge schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. Klik door naar de website voor meer informatie.

 

Fawwaz Mutlaq (1961) is geboren in Syrië, maar zijn ouders kwamen uit Palestina. Hij was leraar Engels en vertaler van Engels naar Arabisch en vice versa in Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten. In Nederland had hij een kans om Engelstalige artikelen over nieuwkomers te schrijven voor een website. Hij houdt van het lezen en schrijven van korte gedachten.

B.Carrot kwam in 2006 naar Amsterdam om te studeren en bleef uiteindelijk in Nederland. Na enkele jaren korte verhalen en strips te hebben geschreven en geïllustreerd, verhuisde ze naar Brussel om een masteropleiding graphic storytelling te volgen. In 2019 studeerde Carrot cum laude af aan de Sint Lukas School of Art in Brussel. Haar afstudeerproject is uitgegroeid tot haar grafische debuutroman Alle dagen ui, uitgegeven door Soul Food Comics in 2020. B.Carrot's werk is politiek en sociaal gedreven. Ze schrijft over kwesties als migratie- en grensbeleid, feminisme en de strijd voor vrijheid van Palestina.