papegaai

David Estrada B.Carrot  - 14 juli 2021

De beste teksten van de Nijmeegse en Utrechtse edities van Wintertuins Schrijfwerkplaats zijn samengebracht en gebundeld. De komende weken krijg je een sneakpreview in de vorm van drie teksten uit de Nijmeegse bundel Vanaf mijn plek hier. Eerder verschenen drie teksten uit de Nijmeegse bundel. Gevolgd door drie teksten uit de Utrechtse bundel Iemand zette gewoon het licht aan.

 

Papegaai

Mijn aanwezigheid maakt ze blij.
Ik voel me soms even geliefd,
hoewel ik hier in eenzaamheid verkeer.

Ik heb vleugels maar ik gebruik ze niet.
Ik heb een sterke bek om noten te kraken
maar ik eet meestal zonnebloemzaden.

Hoe ironisch is het dat ik kan vliegen

en het tegelijkertijd niet kan?

Ik zie veel jongens
elk weekend,
van een jaar of acht, denk ik,
die mijn geschreeuw grappig vinden.

Ik heb ze niet nodig,
ze hebben mij niet nodig,
maar ik kan het niet uitleggen.

Illustratie door B.Carrot

 

De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Jonge schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. Klik door naar de website voor meer informatie.

 

B.Carrot kwam in 2006 naar Amsterdam om te studeren en bleef uiteindelijk in Nederland. Na enkele jaren korte verhalen en strips te hebben geschreven en ge√Įllustreerd, verhuisde ze naar Brussel om een masteropleiding graphic storytelling te volgen. In 2019 studeerde Carrot cum laude af aan de Sint Lukas School of Art in Brussel. Haar afstudeerproject is uitgegroeid tot haar grafische debuutroman Alle dagen ui, uitgegeven door Soul Food Comics in 2020. B.Carrot's werk is politiek en sociaal gedreven. Ze schrijft over kwesties als migratie- en grensbeleid, feminisme en de strijd voor vrijheid van Palestina.