gloeddeeltjes onderweg

Astrid Lampe
, H.H. ter Balkt
 - 30 april 2020

Vijftig jaar geleden debuteerde H.H. ter Balkt met zijn bundel Boerengedichten. Ter ere van de grootmeester zal er elke maand een gedicht van Ter Balkt geparafraseerd worden op Notulen van het Onzichtbare. Deze bewerking is van Astrid Lampe. Zij vormde ā€˜Gas nog de geest’ om tot ā€˜gloeddeeltjes onderwegā€™. Lees ook de andere Odes aan de betekenis.

 

gloeddeeltjes onderweg | Astrid Lampe

 

Gas nog de geest | H.H. ter Balkt

 

 

 

De parafrases van Ode aan de betekenis zijn, samen met een essay van Fiep van Bodegom en illustraties van Caz Egelie, gebundeld tot een bijzondere kalender die te koop is in onze webshop. Met gedichten van onder meer Dean Bowen, Joost Oomen, Asha Karami, Astrid Lampe, Hannah van Binsbergen, Alfred Schaffer, Tonnus Oosterhoff, Radna Fabias, Maarten van der Graaff en H.H. ter Balkt.

 

Astrid Lampe debuteerde als dichter in 1997 met de bundel Rib, die genomineerd werd voor de C. Buddinghā€™-prijs. Er volgden publicaties in diverse tijdschriften, optredens in binnen- en buitenland en bijdragen aan museale projecten als De Verleiding in het Centraal Museum in Utrecht (2003) en Rijke Uren in Museum Het Valkhof in Nijmegen (2005). Sinds drie jaar begeleidt Astrid Lampe studenten van de afdeling Beeld en Taal aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Na Rib verschenen inmiddels nog vijf andere dichtbundels. Voor Spuit je ralkleur ontving ze in 2005 de Ida Gerhardt PoĆ«zie Prijs en in 2007 de Schrijversprijs der Brabantse Letteren. Foto: Koos Breukel