Lezen met de Sterren

Splinter Chabot Lars Meijer  - 07 juni 2021

Opgenomen in het kader van de leesbevordering onder middelbare scholieren, nu voor iedereen terug te kijken

Op 21 april 2021 werd Splinter Chabot in LUX geïnterviewd door Lars Meijer in het kader van Lezen met de Sterren, een leesbevorderingsproject van De Nieuwe Oost | Wintertuin en Bibliotheek Gelderland-Zuid. Scholieren konden via padlet vragen stellen.
Hoe krijg je de jeugd van nu aan het lezen? Deze vraag is het uitgangspunt van Lezen met de Sterren, een laagdrempelig en uniek project waarin leesbevordering en -plezier centraal staan. Iedere editie staat er een boek centraal dat de scholieren klassikaal lezen en bespreken. Het project wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst met leesshops en een interview met de auteur.
In deze editie stond CONFETTIREGEN van Splinter Chabot centraal. De afsluiting vond online plaats in verband met de coronamaatregelen, kijk hem hier terug. Of lees het verhaal ‘Stokstaartjes’ waartoe interviewer Lars Meijer zich liet inspireren naar aanleiding van het boek.

 

 

 

In 2020 verscheen Splinter Chabots CONFETTIREGEN bij Uitgeverij Spectrum. Een zeer persoonlijk verhaal over een jongen die opgroeit in zijn eigen glitter- en confettiwereld. Als kind lijkt thuis alles een sprookje. Naarmate hij ouder wordt ontdekt hij langzaam maar zeker dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn.

Splinter Chabot startte onlangs bij AVROTROS met zijn eigen talkshow SPLINTR!. Van 2017 tot 2019 was hij landelijk voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD). Begin 2020 verscheen zijn roman CONFETTIREGEN. Eind 2020 gevolgd door Roze Brieven, een bundeling van bijzondere reacties die hij ontving na de verschijning van zijn roman. September 2021 is hij één van de drie schrijvers van 3PAK, het geschenk van de Boekenweek voor Jongeren.

Lars Meijer (1994) studeerde Creative Writing aan ArtEZ. Zijn werk verscheen o.a. in De Groene Amsterdammer en See All This en op Hard//hoofd, De Optimist en DIG. Hij is op YouTube actief als co-host van het literaire kanaal Poëzie & Pils. Daarnaast is hij onderdeel van schrijverscollectief Wildgewelf.