Waterrat

Just Rijntjes  - 19 juli 2019

Tijdens¬†Festival op ‚Äėt Eiland¬† 2019 droegen schrijvers van Literatuurnest, de schrijverswerkplaats van De Nieuwe Oost | Wintertuin, voor op het pontje.¬† Op dinsdagavond 16 juli namen Rik Sprenkels¬†en¬†Simone Zwitserloot¬†je mee met deze en meer bijzondere teksten en op¬†donderdagavond 18 juli verzorgden¬†Just Rijntjes¬†en¬†Nicole Kaandorp de goede verhalen tijdens de oversteek.

 

Waterrat

omdat jij niet gelooft
dat ik het duiken wil
dat ik niet verdrink
als ik de stenen
voor je uit het water vis

dat ze voor mij niet
zwaar zijn maar schoon
en schitterend zo
licht dat ik moet waken
dat ik niet te snel
bovendrijf me niet
laat vervoeren

aan de oever
staat een tafel klaar
zoals elke dag opnieuw
ik beloof je de stenen
er niet op te breken
maar ze te poetsen
tot ze fel glimmen
tot het licht door je
dichte ogen schijnt
tot een aangenaam oranje

kegel ze terug het water
weer in maar voed je
met mijn volharding
al zal het voelen
als een trap tegen
je schenen die je er steeds
weer tussen plaatst
ik trap nog eens
nog eens en ik hoop
dat de korstjes jeuken
dat je ze er een dag
niet afkrabt

 

‚ÄĒ

Literatuurnest is een ontmoetingsplek voor schrijvers, dichters en verhalenvertellers. Wie schrijft doet dat vaak alleen, zonder kantoor of collega’s. Wintertuin biedt een schrijfwerkplaats waar je met andere schrijvers en lezers kunt sparren en feedback krijgt op je werk. Gezellig, vrijblijvend en zonder grote verwachtingen.
De werkgroepen van Literatuurnest komen samen op vier locaties: Nijmegen, Utrecht, Arnhem en digitaal via Zoom. Deze bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats op vaste avonden. Per editie is er ruimte voor twee of drie schrijvers om een tekst voor te leggen. Wil je meedoen? Meld je dan aan Hannah Chris (Nijmegen), Nicole (Utrecht), Myrthe (Arnhem) of Steff (Digitaal). Of klik door voor meer informatie over Literatuurnest.

Just Rijntjes schrijft toneel voor alle leeftijden en po√ęzie; genres die elkaar wederzijds be√Įnvloeden. Daarnaast maakt hij radio en videokunst. Just bekijkt de wereld met een licht bezorgde blik, maar op een zonnige dag kan zijn werk ook gewoon over liefde gaan. Met zijn het toneelstuk ‚ÄėOp tocht‚Äô rondt hij deze zomer Writing for Performance aan HKU Theater af. (Foto: Yentl van Stokkum)