Het Voorgesprek #4

Sinan Çankaya Marjolein Visser  - 12 april 2022

Podcast over het festivalthema ‘fictie als gids’

Tijdens het Wintertuinfestival op 18 april 2022 gaan Hanna Bervoets, Sinan Çankaya en Connie Palmen in Het Grote Gesprek met elkaar om tafel. Onder leiding van schrijver Marjolein Visser bespreken zij de kracht van fictie. Als inleiding op Het Grote Gesprek publiceerden we Het Voorgesprek: een één-op-één-gesprek tussen Marjolein Visser en iedere auteur over hun werk en achtergrond, en waarin ze kort samen het festivalthema ‘fictie als gids’ onderzoeken. De podcastreeks Het Voorgesprek is ook te beluisteren op Spotify.

 

Of lees het transcript.

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival in Nijmegen de Boekenweek af in poptempel Doornroosje. Het festival met het thema fictie als gids start op 18 april om 15 uur en is rond middernacht afgelopen. Kijk voor het programma en tickets op wintertuinfestival.nl.
Op 6 april openen we op Notulen van het Onzichtbare het nieuwe seizoen met een speciale reeks festivalnotulen. Duik in het overzicht van de verdiepende publicaties die in de festivalmaand november verschenen en de gloednieuwe festivalnotulen van onder meer Laurens van de Linde, Jordi Lammers, Jelko Arts, Sinan Çankaya, Merlijn Huntjens en Ellis Tolsma.

 

Sinan Çankaya is cultureel antropoloog, spreker en schrijver. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar diversiteit binnen de politieorganisatie en is gespecialiseerd in onderwerpen als mensenrechten, diversiteit, racisme en etnisch profileren. In 2012 deed hij naar dat laatste onderwerp uitgebreid onderzoek (De controle van marsmannetjes en ander schorriemorrie, 2012). Momenteel werkt Çankaya als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2021 won hij de Jan Hanlo Essayprijs Groot voor zijn boek Mijn ontelbare identiteiten, een bespiegeling op de veranderde omgang met de ‘de Ander’ in Nederland. (Foto: Marijn Smulders)

Marjolein Visser werkte eerder als psycholoog en onderzoeker voor een traumakliniek en onderzoeks- en hulporganisaties. Nu schrijft ze proza en non-fictie. Ze won Writing for Success, de Pax Duif en de VPRO Bagagedrager en was tweemaal finalist van Write Now!. Haar debuutroman Restmens verscheen in 2020 bij Uitgeverij Podium en ontving lovende kritieken. De Verboden Duinen is haar eerste kinderboek en kreeg lovende reviews van onder meer Jacques Vriens, Jaap Robben en Lisa Weeda. (Foto door Esther Lutgendorff.)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *