mistmetingen

Puck Füsers  - 21 januari 2023

Op vrijdagavond 27 januari presenteren we opnieuw de notoire Nijmeegse Gedichtennacht. Dit jaar vanuit het thema ‘Vriendschap is een illusie’. Soms een heel mooie illusie en soms een enorm teleurstellende, in het meest bijzondere geval simpelweg doordat de vriend in kwestie illusionist is. Voor de gelegenheid hebben wij de volgende woordgoochelaars voor je uitgenodigd: Mustafa StitouMaud VanhauwaertRanda AwadPuck Füsers en Francesca Birlogeanu. We sluiten de avond feestelijk af met Fred Goverde en zijn band en de plaatjes van dj-duo BF4EVAH<3. In aanloop naar de Gedichtennacht lees je teksten van hen allemaal op de Notulen en als kersje op de illusionistische vriendschapstaart sluiten we sluiten af met een afspeellijst van BF4EVAH<3. Tadaa!

 

mistmetingen | Puck Füsers 

ik heb alle deuren in de gaten gehouden
dagenlang de vluchtroutes bestudeerd

snapte niet welke agressie in het woord gadeslaan zat
t
otdat ik wist dat je me zag
ik niet terug kon kijken

ik wil de pogingen aanzien voor wat ze zijn
hoe je van me weg begint te rollen
niet als een rots maar als mist van een heuvel
en je ineens, op klaarlichte dag, nou ja

het is een simpel principe:
als iemand zich van je afzet schuif je achteruit

daar hoef je niet van onder de indruk te zijn

als je de nooduitgangen eenmaal herkent
blijf je ze zo zien: een weg naar buiten
en wat als het daar beter is

 


Op de eerste avond van de landelijke Poëzieweek maken we een programma met dichters, woordkunstenaars en muzikanten, ieder jaar op een unieke locatie. Samen vieren we de dichtkunst en dansen we tot in de late uurtjes. De avond is voor iedereen toegankelijk. De Nijmeegse Gedichtennacht is een samenwerking met literair tijdschrift Op Ruwe Planken en Studievereniging voor Neerlandici (SVN) en is onderdeel van de Nijmeegse Poëzieweek. Deze editie is mede mogelijk gemaakt door Lira Fonds.

 

Puck Füsers schrijft poëzie. Ze studeerde cultuur- en literatuurwetenschappen in Maastricht. Pucks werk verscheen bij Notulen van het Onzichtbare en Hard‌//‌hoofd‌.‌ Verder stond ze op het podium bij o.a. Frontaal, Dichters in de Prinsentuin en het Wintertuinfestival. In 2021 won ze Write Now! met een gedichtenreeks over opgroeien in het digitale tijdperk. Puck zit in het talentontwikkeltraject van Wintertuin.