Campusgedicht

Sam Theunissen Jochem Kruit  - 02 september 2021

Afgelopen week fietsten hordes nieuwe studenten door het centrum van Nijmegen, ze droegen rode truien met Radboud University erop en volgden ouderejaars die voor een week probeerden hoe het predicaat mama of papa voelde; het was weer tijd voor de jaarlijkse introductieweek. We vroegen de kersverse campusdichter Sam Theunissen en oud-campusdichter Jochem Kruit een gedicht te schrijven om de studenten te verwelkomen op de campus. Om iedereen van de po√ętische verbeelding te laten genieten verschenen de teksten op ramen in het hart van de campus. Daar zijn ze nog een dikke week te lezen, voor wie dat niet redt zijn de gedichten hieronder te bewonderen.

 

Sam Theunissen

tussen hoog en grijs is het vinden, zoeken
leren om te leren weten dat er
in de ruimte tussen wereld en je voeten
alles is, maar niets een brug te ver

 

 

Jochem Kruit

de vlekken in je introshirt kun je niet meer wassen
bij eentje dacht je wel zo gek te wezen en
die van haar kwam onverwacht
een herinnering blijft nooit schoon hij hoeft niet
altijd te passen

 

De campusdichterverkiezing is een project van Cultuur op de Campus, Op Ruwe Planken en Wintertuin.

Sam Theunissen is student Linguistics & Communication Sciences aan de Radboud Universiteit en liefhebber van taal en van kunst in alle vormen. Geen wonder dat het snijpunt van die twee werelden is waar ze zich al jaren graag bevindt ‚Äď tussen alles wat er te zien, te horen, te voelen, en te dromen valt. Op plekken waar iets valt te vertellen, zal ze in 2022 optreden als campusdichter van de Radboud Universiteit.

Jochem Kruit is getogen in Moskou aan de IJssel en is nu studerend in Havana aan de Waal: hij is graag consistent. Op zijn vijftiende is hij begonnen met dichten en inmiddels is hij drie bundeltjes, meerdere optredens (o.a. Het Tuinfeest) en een jaar als campusdichter van de Radboud Universiteit verder. Na zijn afzwaaien zal hij stug doorgaan met wat hij daarvoor ook deed, mooie po√ęzie maken.