Voordracht en gesprek

Mahat Arab Jordi Lammers  - 15 juni 2021

Optredens van schrijftalent tijdens buiten zinnen festival

Buiten zinnen deed het dit jaar net even anders. Hét festival voor en door jongeren t/m 25 jaar vond niet plaats in één weekend, maar van 25 april t/m 30 mei, met o.a. workshops, gezamenlijke schrijfsessies en interviews op Instagram. We maakten onverwachte combinaties en draaiden rollen om. Zo ook op 21 mei tijdens Jim en Daans Bovenstebeste Pubquiz. Tijdens deze quizavond traden talenten Jordi Lammers en Mahat Arab op, en werden zij tot slot geïnterviewd door Jaap Robben. Heb je het gemist? Hieronder kijk je de voordrachten en het interview terug.

 

 

Buiten zinnen is een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid, Mensen Zeggen Dingen en Wintertuin | De Nieuwe Oost. Buiten zinnen doet van alles rondom taal speciaal voor jongeren t/m 25 jaar. Ze organiseren jaarlijks een literair festival waar jongeren en jongvolwassenen in aanraking komen met literatuur in al haar facetten. Ze brengen hen in contact met nieuwe, jonge en hippe auteurs. Ze organiseren workshops voor alle jongeren die het leuk vinden om te schrijven en zetten talent in de spotlight, bijvoorbeeld met hun educatieproject speciaal voor ROC-studenten.

Mahat Arab is een Arnhemmer die tegenwoordig in Tilburg woont, Somalische roots heeft, maar in Ethiopië is geboren. Hij begon op het open podium genaamd Tapschrift, werkte zich in de schijnwerpers en belandde zo op het podium genaamd Mensen Zeggen Dingen. Hij ontleedt observaties, kaart graag onjuistheden aan en weet deze taalkundig (met een lichte combinatie van humor en speelsheid) aan het publiek te voeren. Mahat is onderdeel van het konvooi van Mensen Zeggen Dingen.

Jordi Lammers was in 2016 de campusdichter van de Radboud Universiteit. Hij publiceerde verhalen en gedichten in De Revisor, Op Ruwe Planken en bij De Optimist en schrijft essays voor Rekto:Verso. Je kon hem horen voordragen op de Nijmeegse Kunstnacht, het Nijmeegs Boekenfeest en het International Literature Festival. Samen met zijn broer Rindert vormt hij de tweekoppige band Benji - een samensmelting van muziek en poëzie. Jordi zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin. In november 2021 verscheen zijn chapbook Slaap lekker, Hiroshi Yoshimura, een bundeling van vijf korte verhalen waarin Jordi laat zien wat het betekent om ergens in te geloven. (Foto door Gaby Jongenelen.)