B(r)oekje 3

Elske van Lonkhuyzen  - 20 augustus 2020

Een vrolijke ultrakorte lesbische zomeranekdote uit de bundel B(r)oekje

Elske van Lonkhuyzen trouwde in een korte broek, wil begraven worden in een korte broek en vermoedt dat ze is geboren in een korte broek (al wordt dit door haar moeder ontkend). In augustus leest ze elke week een vrolijke ultrakorte lesbische zomeranekdote voor uit B(r)oekje. Deze week: broekje 19 en broekje 09. B(r)oekje is te koop in de webshop van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

 

Ontwerp: Dolly Warhol
Video: Marrit Müskens
Meer van Elske lees je op

19.
Ze staat voor de spiegel en zegt:
‘Bij ons is de fruitschaal nooit leeg. Er is altijd een peer.’

 

09.
Ik vergeet steeds dat de flat waarin wij wonen Residentie De meeuw heet. Ook na drie jaar ben ik elke keer verrast als mijn oog op de zilveren letters op de gevel valt. Als iemand me zou vragen: ‘Hoe heet jullie flat?’ Zou ik nooit antwoorden: ‘Residentie De meeuw.’ En als iemand me zou vragen ‘Weet jij wie er in Residentie De meeuw woont?’ zou ik nooit zeggen: ‘Wij.’

Klik door naar de andere broekjes.

Elske van Lonkhuyzen schrijft levensverhalen en ultrakort, speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een familie-adventskalender, een reeks erotische plantengedichten en een museumcatalogus van al haar korte broeken. Elske won de Opium Verhalenwedstrijd, staat regelmatig op het podium en haar verhalenbundel Met de beste bedoelingen verscheen bij Wintertuin Uitgeverij. Haar werk verscheen onder andere op De Internet Gids, De Optimist, in De Titaan, Op Ruwe Planken en de Volkskrant. Elske was in 2015 Schrijver in Huis in een verpleeghuis en ze geeft schrijfles aan ouderen in Het Verhalenhuis. Ze woont in Antwerpen. Elske zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin. (Foto door Gaby Jongenelen.)