B(r)oekje 2

Elske van Lonkhuyzen  - 10 augustus 2020

Een vrolijke ultrakorte lesbische zomeranekdote uit de bundel B(r)oekje

Elske van Lonkhuyzen trouwde in een korte broek, wil begraven worden in een korte broek en vermoedt dat ze is geboren in een korte broek (al wordt dit door haar moeder ontkend). In augustus leest ze elke week een vrolijke ultrakorte lesbische zomeranekdote voor uit B(r)oekje. Deze week: broekje 03. B(r)oekje is te koop in de webshop van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

 

Ontwerp: Dolly Warhol
Video: Marrit Müskens
Meer van Elske lees je op

 

03.
Toen we over de brug liepen werden we ingehaald door een slungelige jongen van een jaar of zeventien op een fiets. Hij droeg een driekwartbroek en aan zijn stuur hing een plastic tas van Scapino die luidruchtig klapperde in de wind. Onder zijn snelbinders zat een kartonnen doos met een diepvriescheesecake en zijn T-shirt had – dat trof ons nog het meest – dezelfde kleur als de bijna wolkeloze hemel.

 

Klik door naar de andere broekjes.

Elske van Lonkhuyzen schrijft levensverhalen en ultrakort, speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een familie-adventskalender, een reeks erotische plantengedichten en een museumcatalogus van al haar korte broeken. Elske won de Opium Verhalenwedstrijd, staat regelmatig op het podium en haar verhalenbundel Met de beste bedoelingen verscheen bij Wintertuin Uitgeverij. Haar werk verscheen onder andere op De Internet Gids, De Optimist, in De Titaan, Op Ruwe Planken en de Volkskrant. Elske was in 2015 Schrijver in Huis in een verpleeghuis en ze geeft schrijfles aan ouderen in Het Verhalenhuis. Ze woont in Antwerpen. Elske zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin. (Foto door Gaby Jongenelen.)