Wintertuinfestival 2021

Notulen van het Onzichtbare  - 01 november 2021

De digitale programmering van het festival lees je hier!

Wintertuinfestival

Van 1 tot en met 27 november navigeerde Wintertuinfestival met fictie als gids en de verbeelding als kompas het publiek een maand lang door deze roerige tijd. Gedurende november verscheen alle digitale programmering hier op Notulen van het Onzichtbare. Van audioregistraties van de live online inleidende gesprekken tot verdiepende artikelen en van interviews met makers tot voorpublicaties. En alles daartussenin.

Het thema van het Wintertuinfestival is ‘fictie als gids’, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Het dagelijks nieuws, en een niet aflatende stroom meningen en theorieën, eisen een groot deel van onze aandacht op, en zijn de lens waardoor we de wereld zien. Met de verbeelding als kompas navigeert het festival door deze roerige tijd. Literatuur is de uitkijkpost, fictie de gids. Samen met schrijvers, dichters, performers, muzikanten, kunstenaars én het publiek wordt de wereld een maand lang gelezen zoals je een boek leest: open en aandachtig.

De festivalavond is verplaatst

De nieuwe maatregelen maken het helaas onmogelijk om op 27 november een volwaardige festivalavond plaats te laten vinden. Daarom hebben we besloten om de festivalavond te verzetten naar tweede paasdag 18 april 2022. Die dag komt al het programma dat in november op de Notulen van het Onzichtbare verscheen samen op het afsluitende evenement in Doornroosje. Kijk voor meer informatie op wintertuinfestival.nl.

Onze digitale festivalprogrammering blijft tot die tijd gewoon online toegankelijk, met de Losbladige Notulen kun je onverminderd het festivalgevoel in huis halen en de uitgave De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders is ook nog steeds verkrijgbaar.

Notulen van het Onzichtbare is een digitaal literair platform voor poëzie, proza, essay, column, interview en podcast. Ook is er ruimte voor video, beeldverhaal, muziek en beeldende kunst. Schrijvers en makers uit verschillende disciplines worden uitgenodigd om samen te werken. Daarnaast werken we zelf samen met allerlei organisaties en ontvangen kopij uit allerlei hoeken. De Notulen worden per seizoen gebundeld door de redactie. Gedurende november staan de Notulen in het teken van het Wintertuinfestival.