Wintertuinfestival 2021

Notulen van het Onzichtbare  - 01 november 2021

De digitale programmering van het festival lees je hier!

Wintertuinfestival

Van 1 tot en met 27 november navigeerde Wintertuinfestival met fictie als gids en de verbeelding als kompas het publiek een maand lang door deze roerige tijd. Gedurende november verscheen alle digitale programmering hier op Notulen van het Onzichtbare. Van audioregistraties van de live online inleidende gesprekken tot verdiepende artikelen en van interviews met makers tot voorpublicaties. En alles daartussenin.

Het thema van het Wintertuinfestival is ‘fictie als gids’, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Het dagelijks nieuws, en een niet aflatende stroom meningen en theorieën, eisen een groot deel van onze aandacht op, en zijn de lens waardoor we de wereld zien. Met de verbeelding als kompas navigeert het festival door deze roerige tijd. Literatuur is de uitkijkpost, fictie de gids. Samen met schrijvers, dichters, performers, muzikanten, kunstenaars én het publiek wordt de wereld een maand lang gelezen zoals je een boek leest: open en aandachtig.

De festivalavond is verplaatst

De nieuwe maatregelen maken het helaas onmogelijk om op 27 november een volwaardige festivalavond plaats te laten vinden. Daarom hebben we besloten om de festivalavond te verzetten naar tweede paasdag 18 april 2022. Die dag komt al het programma dat in november op de Notulen van het Onzichtbare verscheen samen op het afsluitende evenement in Doornroosje. Kijk voor meer informatie op wintertuinfestival.nl.

Onze digitale festivalprogrammering blijft tot die tijd gewoon online toegankelijk, met de Losbladige Notulen kun je onverminderd het festivalgevoel in huis halen en de uitgave De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders is ook nog steeds verkrijgbaar.

Notulen van het Onzichtbare is Wintertuins online podium voor talent, experiment en verdieping. Op de Notulen lees je poëzie, proza, essays, columns, interviews en meer. Ook is er ruimte voor crossovers, bijvoorbeeld literatuur in beeld, video, muziek, beeldende kunst en podcast. We vragen schrijvers en makers uit verschillende disciplines om bij te dragen via gecureerde schrijfopdrachten en samenwerkingen. Daarnaast werken we samen met diverse organisaties en ontvangen we kopij uit allerlei hoeken. Op de Notulen presenteren we onze makers, blijven we oud-makers volgen en verbinden we nieuwe schrijvers aan ons. Ook bieden we verdieping bij de uitgaven en producties die door de andere afdelingen van Wintertuin gemaakt worden. De Notulen openen per seizoen en worden doorlopend aangevuld.