Vitamines voor de geest

Sara van Hooff  - 03 september 2020

Kies voorwerpen die bij elkaar horen, in kleur, vorm of gebruik. En bedenk ‘welk verhaal wil ik vertellen?’

Het coronavirus heeft een enorme impact op het leven van oudere mensen die wonen in een zorgcomplex. Vaak wonen zij alleen in hun appartement, alle activiteiten in het complex zijn afgelast en bezoek ontvangen kan niet of nauwelijks. Post ontvangen kan gelukkig wel. Daarom worden sinds maart tot en met augustus acht inspirerende postpakketjes gemaakt met creatieve opdrachten erin.

Met medewerking van bekende en minder bekende schrijvers, kunstenaars en illustratoren, biedt Vitamines voor de geest nieuwe inspiratie, zingeving en reflectie in deze bijzondere tijd. Iedere editie wordt bezorgd bij duizenden oudere mensen die verspreid over Nederland wonen.

Hier zullen we de komende maanden voorbeelden laten zien van de resultaten die zijn ingestuurd als antwoord op de opdrachten in de Vitamines voor de geest. Het werk hieronder werd gemaakt naar aanleiding van de opdracht Een stil leven maken uit editie 4 (p. 12-13). Deze opdracht werd gemaakt door tekenaar en activiteitenbegleider bij Vitalis Theresia, Sara van Hooff.

 

Ingezonden stillevens

 

Vitamines voor de geest is een initiatief van Vitalis WoonZorg Groep, De Nieuwe Oost | Wintertuin en ontwerpbureau Volle-Kracht. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Van Abbemuseum, RCOAK, ZonMw, Cultuur Eindhoven en Fonds Sluyterman Van Loo.

Sara van Hooff is woonachtig en werkzaam in Eindhoven. In 2000 is ze afgestudeerd aan de academie voor beeldende kunsten ST. Joost in Breda en in 2009 heeft ze de opleiding tot creatief therapeut beeldend afgerond aan de HAN in Nijmegen. Momenteel is ze werkzaam als activiteitenbegeleidster en dagbestedingsmedewerker binnen Wijkzorg Vitalis Theresia in Eindhoven. (Foto door Filip Vugts.)