CRC 8 | Trage Striptease – De Podcast

Emma Zuiderveen  - 13 mei 2021

Geïnspireerd door podcasts van Lea Thau en Kaitlin Prest

Eind januari is een nieuwe reeks Close Reading Clubs (CRC) van start gegaan. De achtste editie werd geleid door podcastmaker Nele Eeckhout van AudioCollectief SCHIK. Zij besprak  ‘The Truth’ uit de podcastStrangers’ van Lea Thau en ‘Advance’, eerste aflevering van de minireeks “No” van de podcast “The Heart” door Kaitlin Prest. Emma Zuiderveen was erbij en liet zich inspireren tot nieuw werk.
Eind mei volgt de negende editie, gebracht door Rasit Elibol. Wil je je inschrijven voor de volgende leesclub, klik door naar De Nieuwe Oost | Wintertuin. Benieuwd naar de literaire notulen van eerdere Close Reading Clubs, klik door naar het overzicht.

 

 

 

 

Emma Zuiderveen Emma Zuiderveen (1992) is dichter, activist en scheikundige. Momenteel werkt ze aan een PhD binnen klimaatwetenschappen over de ecologische voetafdruk van nieuwe biomaterialen en zet ze met een klein collectief het platform 'Groen Huiswerk' op. Ze publiceerde onder andere bij  De Optimist, Hard//hoofd, Tijdschrift Ei en Op Ruwe Planken, en maakt samen met Tarif El-Fasih de podcastserie ‘De Wereld en de Dingen’.  (foto door: Dennis Lubbers)