Het onzichtbare

Fiona Lutjenhuis  - 25 oktober 2021

De seizoensopener in de vorm van een illustratie

 

Het onzichtbare kenbaar maken | Fiona Luntjenhuis

De tekening is geïnspireerd op de installaties die ik in 2015 maakte. De installaties die ik toen maakte komen nu terug in mijn tekeningen: de meest simpele manier om iets te realiseren zonder dat je een zaag een boormachine of dure materialen nodig hebt. Dit is volgens mij ook de kracht van tekenen: je kunt iets creëren of zelfs een hele wereld scheppen met weinig middelen.

De reeks aan installaties die ik 2015 maakte gingen over het onzichtbare kenbaar maken: verhoudingen, déjà vu’s, licht, toeval. De tekening voor Notulen van het Onzichtbare is een van de tekeningen die valt onder het voortgezet onderzoek naar hoe je iets kunt creëren en het onzichtbare zichtbaar kunt maken.

 

Twee andere illustraties die Fiona Lutjenhuis maakte n.a.v. de genoemde installaties uit 2015, voor de nog te verschijnen uitgave Temples For The Unbelievable. Deze uitgave is vanaf 11 november (online) beschikbaar bij boekwinkel en uitgever Terry Bleu in Amsterdam of via Fiona’s website. De boeklancering vindt plaats op dezelfde dag tijdens Offprint Paris.

 

Bekijk de rest van de Seizoensillustraties.

Fiona Lutjenhuis werkt sinds 2014 als graphic novelist en kunstenaar. Vanaf 2016 is zij zelf graphic novels gaan maken en uitgeven. De graphic novels gaan over bovennatuurlijke onderwerpen waarbij er een mengeling tussen realiteit en science fiction ontstaat. In de graphic novel The Golden Hour probeert Lutjenhuis ook de reis na de dood visueel te maken. Het verhaal is onder andere gebaseerd op de religieuze ideeën vanuit haar opvoeding. (Foto door Masha Bakker.)