Radio Debuut | alle afleveringen

In de weken voorafgaand aan het Wintertuinfestival op 10 april, verschenen er nieuwe afleveringen van de podcast Radio Debuut, waarin debutanten Gijs Wilbrink (De beesten), Megan van Kessel (Uitzicht van dichtbij) en Merel van Slobbe (De maan schijnt feller in de metaverse) in gesprek gingen met interviewer Selm Merel Wenselaers over debuteren en het belang van literatuur.
Elke aflevering wordt geopend met een korte inleiding en vraag van een door de debutant gekozen schrijver. Tijdens de laatste aflevering, die live wordt opgenomen in Doornroosje, gaan zij met elkaar in gesprek. Luister hieronder of op Spotify alle afleveringen terug
en klik door naar de sneakpreviews uit de debuten van Gijs, Megan en Merel. 

 

Of lees het transcript.

Of lees het transcript.

Of lees het transcript.

Of lees het transcript.

Merel van Slobbe is schrijver en journalist. In 2019 verscheen haar chapbook Aan de rand van een lichaam bij Wintertuin Uitgeverij en in 2023 debuteerde ze bij de Arbeiderspers met haar bundel De maan schijnt feller in de metaverse. (Foto door Cornelia Bruinewoud.)

Megan van Kessel groeide op in een dorp in Walloni√ę en studeerde af in Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze schreef essays, columns en korte verhalen voor o.a. De Gids, Vice, Papieren Helden, Het Parool, Hard//hoofd en De Optimist en was ambassadeur van het Korte Verhaal van de J.M.A. Biesheuvelprijs. In 2023 verschijnt haar debuutroman Uitzicht van dichtbij. (Foto door Tom Lore de Jong.)

Gijs Wilbrink is oprichter van podcastplatform Vriend van de Show, muziekblog Nummer van de Dag en literair fanzine De Leugenaar. Als frontman van de punkband Tenement Kids maakte hij meerdere platen en toerde hij door binnen- en buitenland. Zowel in zijn liedjes als in zijn literatuur is hij ge√Įnteresseerd in grote tegenstellingen; tussen generaties, plaatsen, ideologie√ęn. (Foto door Keke Keukelaar.)