vliegtuig

Simo Shaif B.Carrot  - 21 juli 2021

De beste teksten van de Nijmeegse en Utrechtse edities van Wintertuins Schrijfwerkplaats zijn samengebracht en gebundeld. De komende weken krijg je een sneakpreview in de vorm van drie teksten uit de Nijmeegse bundel Vanaf mijn plek hier. Eerder verschenen drie teksten uit de Nijmeegse bundel. Gevolgd door drie teksten uit de Utrechtse bundel Iemand zette gewoon het licht aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illustratie door B.Carrot

Vliegtuig

Vanaf mijn plek hier,
Zie ik dingen zoals rook,
Alleen het geschreeuw is niet te zien,
Rook kan het niet uitdrukken.

Ik probeer de bron van de rook te zien,
Ik kan alleen herinneringen ruiken.

In de lucht zijn er geen grenzen,
We kunnen gemakkelijk oversteken naar het verleden,
En we voelen de toekomst zonder na te denken.

 

 

De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Jonge schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. Klik door naar de website voor meer informatie.

 

Simo Shaif groeide op in een klein dorpje in Jemen. Hij heeft bijna drie jaar in China gestudeerd en is uiteindelijk naar Nederland gekomen. Hij woont pas een jaar in Nederland. Hoewel hij programmeur is en geĆÆnteresseerd is in kunstmatige intelligentie en webontwikkeling, kan hij ook erg genieten van cultuur en natuur. Hij gelooft in de diversiteit van verschillende samenlevingen en culturen.

B.Carrot kwam in 2006 naar Amsterdam om te studeren en bleef uiteindelijk in Nederland. Na enkele jaren korte verhalen en strips te hebben geschreven en geĆÆllustreerd, verhuisde ze naar Brussel om een masteropleiding graphic storytelling te volgen. In 2019 studeerde Carrot cum laude af aan de Sint Lukas School of Art in Brussel. Haar afstudeerproject is uitgegroeid tot haar grafische debuutroman Alle dagen ui, uitgegeven door Soul Food Comics in 2020. B.Carrot's werk is politiek en sociaal gedreven. Ze schrijft over kwesties als migratie- en grensbeleid, feminisme en de strijd voor vrijheid van Palestina.