onverwacht

Denise Moura B.Carrot  - 13 juli 2021

Uit de Schrijfwerkplaatsbundel Vanaf mijn plek hier

De beste teksten van de Nijmeegse en Utrechtse edities van Wintertuins Schrijfwerkplaats zijn samengebracht en gebundeld. De komende weken krijg je een sneakpreview in de vorm van drie teksten uit de Nijmeegse bundel Vanaf mijn plek hier, gevolgd door drie teksten uit de Utrechtse bundel.


Illustratie door B.Carrot

 

Onverwacht

De storm kwam onverwacht
De grond was weg
De vogel moest nog vliegen
Maar hij zag niets meer

De vogel vliegt weg
Onverwacht moest hij zien
De grond was niets meer
Maar de storm kwam nog

Onverwacht kwam de vogel
De storm moest niets meer zien
Hij was nog weg
Maar de grond vloog

De grond kwam onverwacht
De vogel moest nog vliegen
Hij zag niets meer
Maar de storm was weg

 

De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. De Utrechtse en Nijmeegse bundel met alle teksten worden respectievelijk gepresenteerd op 18 september en 7 oktober. Ben je graag aanwezig bij een of beide presentaties of wil je nu al een of beide bundels reserveren, stuur dan een mailtje naar noortje@wintertuin.nl.

Presentatie Schrijfwerkplaats Utrecht
Zaterdag 18 september 2021
Start: 15.30 uur, einde: 16.15 uur
Toegang: gratis
Locatie: theaterzaal Bibliotheek Utrecht, Neude 11, 3512AE Utrecht

Presentatie Schrijfwerkplaats Nijmegen
Donderdag 7 oktober
Start: 18.00 uur, einde: 18.45 uur
Toegang: gratis
Locatie: Bibliotheek De Mariƫnburg, Mariƫnburg 29, 6511PS Nijmegen

Denise Moura is Impact programmamaker bij Wintertuin. Tijdens haar vroege leven was ze docent journalistiek aan de Federale Universiteit van Piauƭ in Braziliƫ. In 2014 verhuisde ze naar Engeland waar ze werkte als politiek-economisch onderzoeker en docent Portugees. Ze is redacteur van de boekenreeks Political Economy of Journalism. Momenteel woont ze in Nederland en houdt ze zich bezig met literatuur, festivals en schrijfworkshops. In 2020-2021 nam Denise deel aan Wintertuins Schrijfwerkplaats in Nijmegen. De beste teksten uit deze editie zijn samengebracht in Vanaf mijn plek hier (voor meer info klik op het boekje).

B.Carrot kwam in 2006 naar Amsterdam om te studeren en bleef uiteindelijk in Nederland. Na enkele jaren korte verhalen en strips te hebben geschreven en geĆÆllustreerd, verhuisde ze naar Brussel om een masteropleiding graphic storytelling te volgen. In 2019 studeerde Carrot cum laude af aan de Sint Lukas School of Art in Brussel. Haar afstudeerproject is uitgegroeid tot haar grafische debuutroman Alle dagen ui, uitgegeven door Soul Food Comics in 2020. B.Carrot's werk is politiek en sociaal gedreven. Ze schrijft over kwesties als migratie- en grensbeleid, feminisme en de strijd voor vrijheid van Palestina.