Poetry Circle Nowhere 040

Liam Dillinger  - 20 oktober 2020

Voorproefje uit de op 19 september verschenen Poetry Circle Nowhere-bundel


Ontwerp van de cassette door Klim van de Laarschot, foto door Michael Steindorfer

 

040 Eindhoven | Liam Dillinger

ELEKTRISCHE TOVENAARS

Alle magie is al gedaan en geleefd. Het enige wat wij hebben nu, is deze ruimte. Stel jezelf eens voor, buiten die deuren is er niks. Deze kamer is het enige in het bestaan. Daarbuiten is het zwart en bestaat er niks dan ruimte. Levenloos. Min 300 graden Celsius en nog wat. Alle magie is al gedaan en geleefd, en wij hier in dit kleine stukje, kunnen met elkaar delen zoals ik dit stuk tekst en mijn passie ervoor nu deel.

Ik wil met jullie verbinden. Die vierde muur doorbreken van doen alsof. Vraag en antwoord creëren. Laten wij rijden op die golf en hier de echte kunst maken. De verbintenis met elkaar, een soort laatste bastion, laatste kasteeltje, alles verbrand nu en wij zitten in de laatste kamer die nog niet in de fik is gevlogen. Met onze magie om te delen, elektrische tovenaars door de kracht van woorden.

Dit stuk gaat over die persoon die ik telkens weer tegenkom. In iedereen en in niemand, die zonnevlechtster die de stralen beheert, mij aankijkt met haar ogen waar elektrisch vuur in brand. Zij weet dat alles al vol is. Overstroomd is. Dat zij en ik de enige zijn op deze aarde, in deze planeet, rondom dit universum, die hier nog waarheid kunnen voelen en liefde kunnen maken.

Vuur wat verbindt en verbrand alles wat onnodig en betwist is. Hier. Precies hier. Is magie kunst in onze ogen, onze woorden, ons bestaan, in deze alleenstaande toren, middenin deze ruimte genaamd aarde, of samenleving?

Gooi dat allemaal weg. Want dit stukje, dit stukje is echt.

 

Poetry Circle Nowhere

81 deelnemers uit 6 circles van Poetry Circle Nowhere hebben in meer dan 100 gedichten geschreven over eenzaamheid, liefde, saamhorigheid en vergeten wo(o)rden. Zes individuele boekjes (010 Rotterdam, 013 Tilburg, 020 Amsterdam, 038 Zwolle, 040 Eindhoven en 058 Leeuwarden) zijn gebundeld, met illustraties en foto’s van lokale artiesten. De bundel (in beperkte oplage!)  is te koop voor € 7,50 (voor leden van 2019/20), € 14,95 voor iedereen. Zorg dat je op tijd bent en mail info@poetrycircle.nl.

Poetry Circle Nowhere is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers. Zij maakt spokenwordvoorstellingen voor festivals, theaters en straathoeken. Het platform heeft inmiddels Poetry Circles in zes steden en is groeiende. Wekelijks komen woordkunstenaars uit heel Nederland er bijeen om hun schrijf- en performancekunsten te ontplooien. Lees ook werk uit de overige regio’s waar Poetry Circle Nowhere actief is en klik door.

Liam Dillinger wil zinken in het zijn van dromen, is altijd bezig met het leven in een andere realiteit, waar is deze regel van het ongeregelde? Wellicht weggevaren, want jullie zijn allemaal zo saai, aldus Liam.