Het Grote Gesprek #2

Saskia De Coster
, Mira Feticu
 - 26 oktober 2020

Terug naar de basis, anderhalf uur de diepte in om het boek Nachtouders aan de realiteit te verbinden

Wintertuin2020 | Het Grote Gesprek

Beluister de overige aflevering van Het Grote Gesprek tijdens Wintertuin2020 en Nieuwe Types 2021. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

Het Grote Gesprek gaat over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid (opnames en mixage door Dennis Gaens).

Het Grote Gesprek is onderdeel van Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

 

Mira Feticu debuteerde in 1993 in Roemenië met een dichtbundel, maar legde zich daarna toe op het schrijven van verhalen. In haar geboorteland werkte ze als radiomaker en publicist. Haar huwelijk bracht Mira Feticu naar Nederland, waar ze na een worsteling met het land en de taal in het Nederlands begon te schrijven. In 2015 verscheen haar derde Nederlandse roman, Tascha. De roof uit de Kunsthal, in 2019 gevolgd door Al mijn vaders, waarvan in 2020 een theaterbewerking is gemaakt. Begin 2021 wordt Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal verwacht, waarin Feticu vertelt over het grootste avontuur van haar leven: de Nederlandse taal.

Saskia De Coster is auteur van een eigenzinnig oeuvre. Volgens Tom Lanoye is ze 'al jaren de meest originele pen van Vlaanderen'. Haar werk is in tien talen vertaald en ze heeft onder meer de Opzij Literatuurprijs op haar schoorsteen staan. De Vlaamse auteur blinkt in haar boeken uit in lef, originaliteit en schoonheid. In de roman Nachtouders (2019) verhaalt Saskia over de moeilijkheden van ouderschap en de angst om een slechte ouder te zijn.