(klik)

Marc van der Holst  - 16 mei 2019

Nederlandse winnaar EACWP Flash Fiction Contest 2019!

 

 

(klik)

Ik heb alle klokken het raam uitgegooid en hou met het klikken van mijn balpen de tijd bij (klik). Ik maak aantekeningen voor een roman in schaakzetten (klik). Buiten: een zacht schommelende schommel, hoewel het niet waait (klik). Binnen: een drieliterpak rode wijn en twee glazen, alsof ik nog iemand verwacht (klik). Buiten: een berg kapotte klokken onder het raam (klik). Ik ben vergeten wie er aan zet is (klik). Ik ken honderd woorden voor eenzaamheid (klik). Totdat de deurbel gaat, ben ik zowel wel als niet thuis (klik).

 

 


De European Association of Creative Writing Programmes (EACWP) organiseert jaarlijks de Flash Fiction Contest, een Europese schrijfwedstrijd voor het zeer korte verhaal. De enige regels waren dat het verhaal uit maximaal 100 woorden mocht bestaan en dat het thema ‘niet thuis’ als uitgangspunt gebruikt werd.

Marc van der Holst schrijft, dicht, tekent en maakt muziek. Zijn debuutbundel Pyjamadagen verscheen eind 2014 bij Uitgeverij Van Gennep en werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs 2016. In 2016 bracht hij met zijn band The Avonden de cd Nachtschade uit en in 2018 verscheen Wat een cirkel is. Samen met Gerjon Gijsbers en Koen Frijns speelde hij in de voorstelling Fata Nirvana, een punkdocumentaire op het podium. In april 2018 verscheen bij uitgeverij Atlas Contact een tweede verzameling met kort proza in verhaal- en dichtvorm onder de titel Dembrandt. Hij schreef voor onder andere de achterpagina vande Volkskrant, en wekelijks kun je zijn werk lezen via de nieuwsbrief Vooral op dinsdagen.