Het Grote Gesprek #1

Rob van Essen
, Lotte Lentes, Marjolein Visser
 - 22 september 2020

Terug naar de basis, anderhalf uur de diepte in om het boek De goede zoon aan de realiteit te verbinden

Wintertuin2020 | Het Grote Gesprek

Beluister de overige aflevering van Het Grote Gesprek tijdens Wintertuin2020 en Nieuwe Types 2021. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

Het Grote Gesprek gaat over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid (opnames en mixage door Dennis Gaens).

Het Grote Gesprek is onderdeel van Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

 

Lotte Lentes schrijft proza en theater. In 2015 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook, de novelle De jongen, het stof, dat in 2017 samen met een aantal korte verhalen en essays werd gebundeld onder de titel Een tweede keer kijken. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman, die zal verschijnen bij Uitgeverij Cossee.

Rob van Essen debuteerde ruim twintig jaar geleden en sindsdien worden zijn romans en verhalen alom geprezen. Zijn werk is onder meer bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs 2015 (Hier wonen ook mensen) en de Libris Literatuur Prijs 2019 (De goede zoon). Van Essen is een meester in het verdraaien van de werkelijkheid met als gevolg dat we ons bestaan scherper waarnemen. Tzum schreef over hem ‘Er zijn schrijvers van wie je ongezien elk boek kunt kopen en Rob van Essen behoort tot die categorie auteurs’. (Foto door Henri Verhoef.)