De goede zoon

Rob van Essen - 22 september 2020
Lotte Lentes, Marjolein Visser

Terug naar de basis, anderhalf uur de diepte in om zo het boek aan de realiteit te verbinden

Wintertuin2020 | Het grote gesprek

Een gesprek over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid. Elke derde donderdag van de maand live bij te wonen en na afloop digitaal na te luisteren op Notulen van het Onzichtbare (opnames en mixage door Dennis Gaens).

Deze eerste editie vond plaats op 17 oktober, Rob van Essen werd geïnterviewd door Lotte Lentes. De avond werd ingeleid met een voordracht van Marjolein Visser.

Op 15 oktober vindt de tweede editie plaats, waarbij Saskia De Coster geïnterviewd wordt door Mira Feticu. De avond wordt ingeleid met een voordracht van Simone Atangana Bekono.

Het grote gesprek is onderdeel van Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

Rob van Essen debuteerde ruim twintig jaar geleden en sindsdien worden zijn romans en verhalen alom geprezen. Zijn werk is onder meer bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs 2015 (Hier wonen ook mensen) en de Libris Literatuur Prijs 2019 (De goede zoon). Van Essen is een meester in het verdraaien van de werkelijkheid met als gevolg dat we ons bestaan scherper waarnemen. Tzum schreef over hem ‘Er zijn schrijvers van wie je ongezien elk boek kunt kopen en Rob van Essen behoort tot die categorie auteurs’. (Foto door Henri Verhoef.)