Het Grote Gesprek #3

Jaap Robben
, Sophie Reinders
 - 02 december 2020

Terug naar de basis, anderhalf uur de diepte in om het boek aan de realiteit te verbinden: over Birk, Zomervacht, Biografie van een vlieg en meer!

Wintertuin2020 | Het Grote Gesprek

Beluister de overige aflevering van Het Grote Gesprek tijdens Wintertuin2020 en Nieuwe Types 2021. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

Het Grote Gesprek gaat over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid (opnames en mixage door Dennis Gaens).

Het Grote Gesprek is onderdeel van Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

 

Sophie Reinders promoveerde in juni 2017 cum laude op het proefschrift De mug en de kaars. Vriendschap en liefde in alba amicorum van adellijke vrouwen uit de Noordelijke Nederlanden 1575-1640. Van eind 2011 tot begin 2017 was zij werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Momenteel werkt zij als docent vroegmoderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Haar proefschrift werd bekroond met de prestigieuze Keetje Hodshon Prijs en in 2018 won zij de Prijs Docenttalent van de UU. Naast wetenschappelijke publicaties schrijft zij interviews, reportages, recensies en columns. 

Jaap Robben is schrijver, dichter en theatermaker. Jaap schrijft niet speciaal voor een leeftijd, maar juist voor iedereen in het bijzonder. Je kunt Jaap kennen van zijn bekroonde kinderboeken (Suzie Ruzie, Plasman), als voormalig stadsdichter van Nijmegen, maar ook van zijn succesvolle romans Birk en Zomervacht. Van DWDD Boek van de Maand tot de Nederlandse Boekhandelprijs en van boekverfilmingen tot vele vertalingen: Jaap heeft het allemaal op zijn naam staan.