Nijmeegse Gedichtennacht 3/5

Miriam Moczko  - 23 januari 2024

Dit jaar kopt de Nijmeegse Gedichtennacht met ‘Home is where the art is’. Dit betekent een avond vol woordkunst die voelt als thuiskomen, vervreemd zijn van je thuis, weggaan of juist terugkeren. In de dagen voorafgaand aan de Gedichtennacht delen we op de Notulen werk van de makers die op 26 januari zullen optreden, houd ons deze week dus in de gaten.

 

 

White Wall

My dear my love
Tender and tough
Sometimes I cannot
Contain you enough

I hear your call
Behind the white wall
You’re far from here
My love, my dear

Pull me closer
A little closer
Hold me closer

Your head in a cloud
My heart pounding loud-
ly to a beat  way to fast
to keep up with, to last

Pull me closer
A little closer
Hold me closer

Beautiful – lies were spread 
woven through the sheets of our unmade bed
Sold out comfort for sleeping souls
We are still awake tryin’ to fix the holes

Pull me closer
A little closer
Hold me closer

 

Of luister ‘White Wall’  en de rest van de plaat Heimat via Spotify.

 

Nijmeegse Gedichtennacht

In 2024 kopt de Nijmeegse Gedichtennacht met ‘Home is where the art is’, met optredens van poĂ«ziegeschenkschrijver Edward van de Vendel, dichter en schrijver Dewi de Nijs Bik, dichter Lin An Phoa, spoken word-artiest Madelief Lammers, muzikant Miriam Moczko, die we uitnodigen naar aanleiding van haar plaat Heimat, en dj-collectief Take Me Home, Country Roads. Bestel hier tickets!
De Gedichtennacht wordt georganiseerd door Op Ruwe Planken, Studievereniging voor Neerlandici en Wintertuin. Deze editie is mede mogelijk gemaakt door Lira Fonds.

Locatie: Het Festivalhuis, Mariënburg 75, Nijmegen
Datum: vrijdag 26 januari
Deur open: 21u00
Aanvang: 21u30
Toegangsprijs: 5 / 7,50 euro

Miriam Moczko is zangeres, performer en songwriter, maakt muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die zij in het leven tegenkomt. Met haar altviool en een minimaal gebruik van effecten creĂ«ert zij landschappen waar haar stem de luisteraar de weg wijst. Haar debuutplaat Heimat is een melancholisch en hoopvol indie-folk album over haar familiegeschiedenis. Met Heimat verkent Miriam haar roots en in meer algemene zin; wat betekent het eigenlijk om je ‘ergens thuis te voelen.’ De nummers zijn geĂŻnspireerd door gevoelens, herinneringen aan gebeurtenissen, voorwerpen en plekken. Miriam is Ă©Ă©n van de artiesten van De Basis in Nijmegen, de muzikale homebase, mede opgericht door De Staat. Zij tourde door Europa en AustraliĂ« met optredens op het legendarische Woodford Folkfestival als ook Paradiso, Doornroosje, Valkhof Festival en Melodica Festival in Parijs.