De Twintigers

De Twintigers  - 15 november 2021

Podiumvoorstelling met schrijvers die in coronatijd zijn gedebuteerd

Tijdens het Wintertuinfestival op 18 april 2022 maak je kennis met een deel van De Twintigers: Joost Oomen, Wout Waanders, Sholeh Rezazadeh en Loes Wijnhoven dragen er uit hun debuut voor. Sinds dit jaar zijn De Twintigers in een steeds wisselende samenstelling door de lage landen touren.
De Twintigers is een nieuwe literaire show van Wintertuin en bestaat uit een twaalftal jonge schrijvers, onder leiding van Joost Oomen en Wout Waanders, die allen tijdens de coronapandemie zijn gedebuteerd. Schrijvers van wie het eerste boek of de eerste bundel uitkwam in de anderhalf jaar dat optreden onmogelijk was. Nu halen ze dat dubbel en dwars in. Naast Joost en Wout bestaat de groep uit Simone Atangana Bekono, Valentijn Hoogenkamp, Sholeh Rezazadeh, Mattijs Deraedt, Yentl van Stokkum, Marjolein Visser, Hans Depelchin, Dorien de Wit, Roos Vlogman en Loes Wijnhoven.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival in Nijmegen de Boekenweek af in poptempel Doornroosje. Het festival met het thema fictie als gids start op 18 april om 15 uur en is rond middernacht afgelopen. Kijk voor het programma en tickets op wintertuinfestival.nl.
Op 6 april openen we op Notulen van het Onzichtbare het nieuwe seizoen met een speciale reeks festivalnotulen. Duik in het overzicht van de verdiepende publicaties die in de festivalmaand november verschenen en de gloednieuwe festivalnotulen van onder meer Laurens van de Linde, Jordi Lammers, Jelko Arts, Sinan Çankaya, Merlijn Huntjens en Ellis Tolsma.

 

De Twintigers bestaat uit een twaalftal jonge schrijvers, onder leiding van Joost Oomen en Wout Waanders, die allen tijdens de coronapandemie zijn gedebuteerd. Naast Joost en Wout bestaat de groep uit Simone Atangana Bekono, Helena Hoogenkamp, Sholeh Rezazadeh, Mattijs Deraedt, Yentl van Stokkum, Marjolein Visser, Hans Depelchin, Dorien de Wit, Roos Vlogman en Loes Wijnhoven. De Twintigers beleeft haar première op het Wintertuinfestival; daarna zal De Twintigers in een steeds wisselende samenstelling door de lage landen touren. (Foto door Gaby Jongenelen.)