De Schrijfopdracht #10

Babeth Fonchie Fotchind
, Dennis Gaens
 - 07 november 2022

Voor de liveopname van de Schrijfopdrach die plaatsvond tijdens festival Nieuwe Types schoof dichter Babeth Fonchie Fotchind bij Dennis Gaens aan tafel. Aan het eind sprak Babeth een schrijfopdracht uit, die door een nog onbekende maker zal worden uitgevoerd op het Wintertuinfestival op 10 april.

 

Of lees het transcript.

 

Beluister de eerdere afleveringen van de Schrijfopdracht tijdens Wintertuin2020 en Nieuwe Types 2019. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

 

Babeth Fonchie Fotchind is dichter en meester in de rechten. Onlangs kwam haar debuutbundel Plooi uit bij uitgeverij De Geus, waar haar werk wordt omschreven als dichten over verborgen kwetsbaarheden in het leven van de grootstedelijke, ogenschijnlijk succesvolle millennial. Code-switchend tussen taalregisters laveert ze langs kantoortuin en datingapp, migratiepijn en queerness. Vrijwel meteen na release werd ze verkozen tot Vogue’s Talent to Watch. Babeth schreef voor Lilith Mag, Hard//Hoofd, Kluger Hans, de Groene Amsterdammer en Elle, en ging op schrijfresidentie bij deBuren.