De Grote Beloftes

Jordi Lammers
, Laurens van de Linde
 - 24 november 2021

De chapbookschrijvers van 2021 gaan met elkaar in gesprek

Op het Wintertuinfestival presenteren talenten Jordi Lammers en Laurens van de Linde hun chapbooks aan het grote publiek aan de hand van unieke, artistieke performances. Een chapbook is te vergelijken met wat een ep is voor een muzikant: een visitekaartje, een eerste proeve van het kunnen van de maker. Jordi schreef vijf korte verhalen, gebundeld onder de titel Slaap lekker, Hiroshi Yoshimura. Voor Notulen van het Onzichtbare interviewen Laurens en Jordi elkaar. Luister nu het gesprek dat ze hadden over Jordi’s chapbook en klik vooral ook terug naar het gesprek over het chapbook van Laurens. Benieuwd naar het chapbook van Jordi, kijk dan hier voor een voorproefje op de website van Hard//hoofd.

 

 

Slaap lekker, Hiroshi Yoshimura – Jordi Lammers

In Slaap lekker, Hiroshi Yoshimura volg je een troostende schoonmaker, een jarige tiener, twee oude schoolvriendinnen die het concert van hun jeugdheld bezoeken, een tankstationbeveiliger die naar de snelwegrailing kijkt, en een man die vriendschap sluit met een kat. Allemaal willen ze geloven dat er iets groters is, een uitweg naar een mooier, beter en zinvoller bestaan. Op sommige momenten lijken ze die te vinden, maar meestal blijven ze zoeken. In deze bundeling verhalen laat Jordi Lammers zien wat het betekent om ergens in te geloven.

 

 

 

Gedurende november verscheen alle digitale programmering van het Wintertuinfestival op Notulen van het Onzichtbare. Van audioregistraties van de inleidende gesprekken tot verdiepende artikelen en van interviews met makers tot voorpublicaties. En alles daartussenin.

De nieuwe maatregelen maakten het helaas onmogelijk om op 27 november een volwaardige festivalavond plaats te laten vinden. Daarom hebben we besloten om de festivalavond te verzetten naar tweede paasdag 18 april 2022. Die dag komt al het programma dat in november op de Notulen van het Onzichtbare verscheen samen op het afsluitende evenement in Doornroosje. Kijk voor meer informatie op wintertuinfestival.nl.

Onze digitale festivalprogrammering blijft tot die tijd gewoon online toegankelijk, met de Losbladige Notulen kun je onverminderd het festivalgevoel in huis halen en de uitgave De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders is ook nog steeds verkrijgbaar.

 

Jordi Lammers was in 2016 de campusdichter van de Radboud Universiteit. Hij publiceerde verhalen en gedichten in De Revisor, Op Ruwe Planken en bij De Optimist en schrijft essays voor Rekto:Verso. Je kon hem horen voordragen op de Nijmeegse Kunstnacht, het Nijmeegs Boekenfeest en het International Literature Festival. Samen met zijn broer Rindert vormt hij de tweekoppige band Benji - een samensmelting van muziek en poëzie. Jordi zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin. November 2021 verschijnt zijn chapbook Slaap lekker, Hiroshi Yoshimura, dat hij zal presenteren tijdens de festivalavond van Wintertuinfestival op zaterdag 27 november.