buiten zinnen presenteert

Dorro Dunya  - 17 mei 2022

Voorproefje uit een zine bomvol jong talent

Bij buiten zinnen draait alles om jong talent een podium geven. Dit keer presenteert buiten zinnen jong talent op papier, in de gloednieuwe buiten zine die op woensdag 11 mei 2022 feestelijk gepresenteerd is in Bibliotheek De Mariënburg te Nijmegen.
In de buiten zine laten elf getalenteerde schrijvers in proza, poëzie en beeld zien wat zij in huis hebben. Als voorproefje van de buiten zine, die vanaf nu verkrijgbaar is in de webshop van Wintertuin, delen we hieronder de bijdrage van Dorro Dunya.
Naast werk van Dorro vind je in de buiten zine werk van Charlotte de Beus, Fausto van Bronkhorst, Romy van Dongen, Liefke Gelissen, Femke van de Griendt, Iris Karpenko, Thijs Kersten, Maaike de Leeuw, Laura Otten en Sandra Pham.

 

Een vast contract

zij die liefde hebben
nergens kunnen lozen
het bij zich dragen

zij die liefde hebben
in elke adem
proberen uit te blazen

zij die liefde proppen
in de brievenbus
zonder aan te kloppen

zij die liefde hebben
stevig vasthouden
en blijven hopen

zij hebben bij de liefde niet
alleen maar stage gelopen

 

Als de avond nacht heet

vertrek van sidderende
hitte verkoelt het reeds
gesmolten asfalt

uit gaan de lichten in de straat
temidden van niets hangt een walm

binnen rillen ook hun dromen
emoties plat en onder laminaat

hongerig vielen ze in slaap
door de wind verlegen, die hen zo ver
voorwaarts had gezucht

de buiken sliepen het laatst

 

 

Buiten zinnen is een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid, Mensen Zeggen Dingen en Wintertuin. Buiten zinnen doet van alles rondom taal speciaal voor jongeren t/m 25 jaar. Er wordt jaarlijks een literair festival georganiseerd waar jongeren en jongvolwassenen in aanraking komen met literatuur in al haar facetten. Buiten zinnen brengt hen in contact met nieuwe, jonge en hippe auteurs.

 

Dorro Dunya schrijft spoken word, gedichten en columns. Daarnaast geeft ze workshops in filosoferen en creatief schrijven. Ze was eerder onderdeel van Poetry Circle 020 en is sindsdien als spoken word-artiest te vinden op allerlei podia. Ze treedt op met woorden maar maakt uitvoerig gebruik van stiltes en oogcontact. In haar teksten koppelt ze dikwijls iets alledaags aan grote thema’s als eenzaamheid, rechtvaardigheid, contact, angst en liefde.