In de winter willen mijn planten graag dood

Merle Findhammer  - 17 januari 2023

 

In de winter willen mijn planten graag dood | Merle Findhammer

Deze illustratie is de achtste illustratie in een serie van illustraties waarin ik mijn dromen en chaotische hersenspinsels illustreer. Nu is het zo dat ’s winters mijn eigen leven wat vaker van de rails af schuift dan in andere seizoenen. En dat zie ik direct terug in de aandacht die ik heb voor mijn planten. Elke winter vallen er slachtoffers.
Ook deze winter is er in mij een schuldgevoel aanwezig: om de Clusia rosea die nu geen blaadjes meer heeft, om de avocadopit die zo geduldig beetje bij beetje bijna boom was en nou alleen nog maar pit en om mijn naamloze cactus waarvan ik niet weet of-ie überhaupt nog leeft. Dus knip ik de gezonde stukken uit de winterdoden en begin ik in de lente weer van vooraf aan met nieuwe stekjes.

 

Bekijk de rest van de Seizoensillustraties.

Merle Findhammer is interdisciplinair maker en programmamaker en maakt illustraties, korte verhalen, webcomics, podcasts, acapella soundscapes en meer. Na haar bachelor in Graphic Design doet ze nu een master Illustration. Ze is co-host van de worldbuilding en storytelling podcast Your Rivers Are Wrong en speelt in haar vrije tijd in musicals en D&D-campagnes. Haar werk stond o.a. op tekenfestival The Big Draw, in De Zwendelprins van Rima Orie (Moon) en behaalde de top 5 van de Nijmeegse Literatuurprijs 2022. Ze houdt van speculatieve fictie, magisch realisme, places en non-places, moeilijke menselijke emoties en lichamen en het personificeren van abstractie.