Radio Debuut | Het begin en zijn oneindigheid

Corinne Heyrman
, Selm Merel Wenselaers
 - 13 oktober 2022

In de weken voorafgaand aan het festival Nieuwe Types / Nieuwe Tijd op 28 en 29 oktober, verschijnen er nieuwe afleveringen van de podcast Radio Debuut, waarin debutanten Nikki Dekker, Corinne Heyrman en Jante Wortel in gesprek gaan met interviewer Selm Merel Wenselaers over debuteren en het belang van literatuur. Luister hieronder de aflevering met Corinne Heyrman terug naar aanleiding van haar debuutroman Het begin en zijn oneindigheid (of klik door naar Spotify). En lees ook de eerder op Notulen van het Onzichtbare gepubliceerde voorpublicatie uit Het begin en zijn oneindigheid.

 

 Of lees het transcript.

 

__

Het begin en zijn oneindigheid is de debuutroman van schrijver, podcast- en theatermaker Corinne Heyrman, die eerder deelnam aan een ontwikkeltraject bij Wintertuin. De roman verschheen op dinsdag 10 mei 2022 en is onder andere verkrijgbaar via De Arbeiderspers en (online) bij je lokale boekhandel.
Op hoge leeftijd is Marcel met een depressie in een psychiatrisch ziekenhuis beland, waar zijn kleindochter jaren daarvoor ook verbleef, op de afdeling eetstoornissen. Ze komt hem dikwijls opzoeken en bespreekt haar vragen in een radiodocumentaire. In hoeverre kies je zelf wie je bent? Wat is een Verward Persoon? Hoe erfelijk is ontregeling, en wat is de oorzaak ervan? Wanneer begint herstel en belangrijker, wanneer eindigt het?

Corinne Heyrman is schrijver, theater- en podcastmaker. Haar doel is om verhalen te vertellen in verschillende vormen, steeds in nauwe samenwerking met de maatschappij en de werkelijkheid. Heyrman schreef Het begin en zijn oneindigheid (2022), een roman die onderzoekt waar een psychische kwetsbaarheid precies begint en of die ook eindigt. Ze stond onder andere op de festivals Crossing Border, Lowlands en Winternachten. (Foto door Lin Woldendorp.)