Nijmeegse Gedichtennacht(en)

Voordrachten
, Heidi Koren, Babeth Fonchie, Disci, Iduna Paalman, Sanne de Kroon, Simone Atangana Bekono en Wout Waanders
 - 28 januari 2021

Tijdens de Poƫzieweek van 28-1 t/m 3-2 iedere avond om 22u je dagelijkse portie woordkunst 

Nijmeegse Gedichtennacht(en)

Dit jaar geen Nijmeegse Gedichtennacht, maar Gedichtennachten! Tijdens de Poƫzieweek van 28-1 t/m 3-2 iedere avond om 22u je dagelijkse portie woordkunst. Eindelijk een Gedichtennacht waarbij je, zoals dat hoort in de nacht, ook daadwerkelijk in pyjama arriveert. Driewerf hoera en een nachtmutsje!
De Gedichtennacht wordt georganiseerd door Op Ruwe Planken, Onbederf’lijk Vers en Wintertuin en is onderdeel van de Nijmeegse PoĆ«zieweek. Deze editie is mede mogelijk gemaakt door Lira Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

 

 

Sanne de Kroon, Babeth Fonchie, Disci, Iduna Paalman, Heidi Koren, Wout Waanders en Simone Atangana Bekono

 

Heidi Koren kun je kennen van haar poĆ«ziebundel Gedachten over een mogelijk einde (2015), haar roman HawaĆÆ 2000 (2019) en (online) publicaties bij diverse literaire tijdschriften. En nu ook omdat zij de kersverse Stadsdichter van Nijmegen is!

Iduna Paalman is dichter en schrijver. In het najaar van 2019 verscheen haar poĆ«ziedebuut De grom uit de hond halen, dat bekroond werd met de PoĆ«ziedebuutprijs 2020 en genomineerd werd voor de Ida Gerhardt PoĆ«zieprijs en de C. Buddinghā€™-Prijs.

Simone Atangana Bekono debuteerde in 2017 met een herdruk van haar afstudeerwerk, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, dat bekroond werd met de Poƫziedebuutprijs Aan Zee. In 2020 verscheen how the first sparks became visible bij The Emma Press, en bij Lebowski Publishers haar debuutroman Confrontaties, die vier sterren kreeg in de Volkskrant.

Wout Waanders schrijft poƫzie en proza, en is een begenadigd performer. In 2019 en 2020 was hij stadsdichter van Nijmegen. Wouts debuutbundel Parkplan verscheen een paar maanden geleden bij Uitgeverij de Harmonie.

Babeth Fonchie is dichter, kunstenaar en jurist. Sinds najaar 2019 is ze huisdichter van online feministisch magazine LilithMag. In 2020 werd ze geselecteerd voor Vers van het Mes en voor de Schrijfresidentie van deBuren.

Sanne de Kroon studeerde Nederlands en hielp als organisator bij het poĆ«ziefestival Onbederfā€™lijk Vers, tot ze besloot dat het tijd werd om zelf als dichter ten tonele te verschijnen, en met succes!

Disci (Simon Mamahit) is na lang in bands te hebben gespeeld terug met het hiphopalbum Nachten alleen. Voor de Gedichtennacht brengt hij een spoken word-versie van de single Dicht Bij Mij.