Het Voorgesprek #3

David Van Reybrouck Marjolein Visser  - 15 november 2021

Podcast over het festivalthema ‘fictie als gids’

Op 27 november gaan Hanna Bervoets, Connie Palmen en David van Reybrouck in Het Grote Gesprek met elkaar om tafel. Onder leiding van schrijver Marjolein Visser bespreken zij de kracht van fictie. Als inleiding op Het Grote Gesprek publiceren we in de festivalmaand driemaal Het Voorgesprek: een één-op-één-gesprek tussen Marjolein Visser en iedere auteur over hun werk en achtergrond, en waarin ze kort samen het festivalthema ‘fictie als gids’ onderzoeken. Het Voorgesprek is een podcastreeks bestaande uit drie delen, klik terug naar de gesprekken met Hanna Bervoets en Connie Palmen. De podcast is ook te beluisteren op Spotify.

 

Of lees het transcript.

 

 

Gedurende november verscheen alle digitale programmering van het Wintertuinfestival op Notulen van het Onzichtbare. Van audioregistraties van de inleidende gesprekken tot verdiepende artikelen en van interviews met makers tot voorpublicaties. En alles daartussenin.

De nieuwe maatregelen maakten het helaas onmogelijk om op 27 november een volwaardige festivalavond plaats te laten vinden. Daarom hebben we besloten om de festivalavond te verzetten naar tweede paasdag 18 april 2022. Die dag komt al het programma dat in november op de Notulen van het Onzichtbare verscheen samen op het afsluitende evenement in Doornroosje. Kijk voor meer informatie op wintertuinfestival.nl.

Onze digitale festivalprogrammering blijft tot die tijd gewoon online toegankelijk, met de Losbladige Notulen kun je onverminderd het festivalgevoel in huis halen en de uitgave De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders is ook nog steeds verkrijgbaar.

 

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijft proza, poëzie, non-fictie en theaterteksten. Zijn debuut De Plaag (2001) werd bekroond met diverse Vlaamse literaire prijzen en voor zijn theatermonoloog Missie (2007) ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord. Zijn bestseller Congo. Een geschiedenis (2010) werd in elf talen vertaald en won drie literaire prijzen. In 2014 ontving Van Reybrouck de Gouden Ganzenveer. In het najaar van 2020 verscheen zijn boek Revolusi: Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld.

Marjolein Visser is schrijver, psycholoog en antropoloog. Voor haar schrijfwerk won zij o.a. de VPRO Bagagedrager en de Pax Duif. Haar roman Restmens die in maart 2020 uitkwam, over mensen die afhankelijk zijn van zorg, werd lovend ontvangen ('Hartverscheurend maar nimmer sentimenteel' **** NRC, 'Visser hanteert een humoristische en nuchtere schrijfstijl, gecombineerd met een uitzonderlijk inlevingsvermogen. Een van de vijf beste boeken van dit jaar.' Psychologie Magazine.)