Het Grote Gesprek #6

Roxane van Iperen Lammert Voos  - 03 juni 2021

Terug naar de basis, anderhalf uur de diepte in om zo het boek aan de realiteit te verbinden

 

Het Grote Gesprek

Het Grote Gesprek gaat over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid (opnames en mixage door Jozien Wijkhuijs).

Dit keer ging dichter en schrijver Lammert Voos in gesprek met Roxane van Iperen. Voorafgaand aan het interview droegen twee talenten van literair tijdschrift Op Ruwe Planken voor: Kinha de Almeida Guimarães en Inge Kielen. Dit Grote Gesprek is onderdeel van de Nijmeegse Boekenweek.

Beluister ook de afleveringen van Het Grote Gesprek tijdens Wintertuin2020 met Rob van Essen, Saskia de Coster, Jaap Robben en Mura Isik en Het Grote Gesprek met Lize Spit tijdens Nieuwe Types 2021. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

Roxane van Iperen debuteerde met Schuim der aarde (2016), waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest, waarvan tot op heden meer dan 275.000 exemplaren zijn verkocht. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Roxane het Boekenweekessay.

Lammert Voos schrijft en dicht in het Gronings en Nederlands. Hij debuteerde in 2008 met de dichtbundel Klaai en heeft inmiddels diverse dichtbundels en boeken op zijn naam staan. Hij is volgens het Dagblad van het Noorden ‘Een Groningse mengeling van Bukowski en Dylan Thomas’.