Het Grote Gesprek #4

Murat Isik
, Nazmiye Oral
 - 22 december 2020

Terug naar de basis, anderhalf uur de diepte in om het boek Wees onzichtbaar aan de realiteit te verbinden

Wintertuin2020 | Het Grote Gesprek

Beluister de overige aflevering van Het Grote Gesprek tijdens Wintertuin2020 en Nieuwe Types 2021. Of beluister alle podcasts van Wintertuin op Spotify.

Het Grote Gesprek gaat over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid (opnames en mixage door Dennis Gaens).

Het Grote Gesprek is onderdeel van Wintertuin2020: coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘tijd en ruimte’.

 

Nazmiye Oral is actrice, schrijver en theatermaker. Oral, winnaar van een Gouden Kalf, stond van Amsterdam tot New York op het podium met de taboedoorbrekende voorstelling Gesluierde Monologen en Niet Meer Zonder Jou. In die laatste betrad ze samen met haar moeder het podium. Oral is een veelgevraagd columnist en in 2020 is ze te gast in VPRO Zomergasten. In haar werk zoekt Oral naar radicale intimiteit, naar hoe je je kunt verhouden tot andersdenkenden zonder jezelf te verloochenen. (Foto door Benny Stroet.)

Murat Isik debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018. Tevens werd de roman het Boek van het jaar 2017 bij NRC Handelsblad en bol.com. Bovendien won het de Boekhandelsprijs 2018 en De Inktaap 2019, en werd het genomineerd voor BNG Bank Literatuurprijs, Halewijnprijs en de NS Publieksprijs 2019. In februari 2020 ging de theaterbewerking van Wees onzichtbaar in première. In 2019 was hij de auteur van het Boekenweekessay Mijn moeders strijd. (Foto door Chantal Ariens.)